Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Informačná kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku a Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku aj tento rok pripravujú v spolupráci s Mestom Košice symbolické narodeniny Európskej únie - Košický Deň Európy, ktorý oslávime už 3. mája na Hlavnej ulici v Košiciach.
Služby Magistrátu mesta Košice a úradov mestských častí boli verejnosti dostupné pomocou doposiaľ štandardne vnímaných metód, ako sú napr.: osobná návšteva úradu, papierová pošta, telefonický rozhovor, či informovanie občanov prostredníctvom webovej stránky. Mesto Košice zelektronizovalo v rámci projektu „Elektronizácia služieb mesta Košice“, vybraných 80 služieb určených občanom a podnikateľom.
V zmysle § 11a ods. 1 zákona NR SR č. 390/2011 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 317/2009 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste pedagogických zamestnancov:
Mesto Košice sa 20. mája 2016 stane prostredníctvom obyvateľov mesta – hlavne školákov druhého stupňa a stredoškolákov účastníkom jedinečného medzinárodného projektu - European Quadrille Dance Festival. Bude to tanec na Hlavnej ulici, ktorým chce mesto Košice ukázať, že Košice sú tým pravým mestom na športovo kultúrne rekordy.

Zmeny v doprave

25.04.2016 |
Od pondelka 2.5.2016 dochádza pre rekonštrukčné práce na ulici Gemerská k čiastočným obmedzeniam dopravy jej presunutím na južnú stranu ulice – obojsmerne.
Košičania i návštevníci nášho mesta sa už o pár dní stanú súčasťou 22. ročníka osláv Dňa mesta Košice. Aj tento rok sa metropola východu premení na mesto tanca, hudby, športu, farieb, dobrého jedla, ale i vzdelávania a charity. Počas deviatich slávnostných dní opäť spoločne vytvoríme výnimočnú atmosféru, ktorú je možné zažiť iba v Košiciach.
Mesto Košice sa môže popýšiť Výročnou trofejou Medzinárodného olympijského výboru za rok 2015 v kategórii Šport a inovácie, ktorú mu udelil na svojom 49. valnom zhromaždení Slovenský olympijský výbor (SOV). Ocenenie si z rúk prezidenta SOV Františka Chmelára prevzal primátor Richard Raši, ako i plaketu SOV udeľovanej osobnostiam, ktoré svojou činnosťou významne prispievajú k rozvoju olympizmu a športu.
V zmysle § 11 a ods.1 zákona NR SR č. 390/2011 Z.z., ktorým sa dopĺňa zákon č.317/2009 Z. z. o pedagogických a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov a ktorými sa dopĺňajú niektoré zákony zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste pedagogických a odborných zamestnancov:
Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 19.04.2016 bolo mestu Košice ako dotknutej obci doručené oznámenie o vypracovaní strategického dokumentu, Správy o hodnotení územnoplánovacej dokumentácie: „Územný plán obce Košická Belá“
Vernisážou fotodokumentačnej výstavy “Vojna za mier” odštartovali včera “Dni Ukrajiny 2016 v Košiciach”. V rámci otvorenia mohli záujemcovia obdivovať snímky štyroch amatérskych fotografov z dobrovoľníckeho vojenského oddielu Karpatská Sič, ktorí sa zúčastnili bojov na juhovýchode Ukrajiny v oblasti Donbasu a Donecka.
Vernisážou fotodokumentačnej výstavy “Vojna za mier” odštartovali včera “Dni Ukrajiny 2016 v Košiciach”. V rámci otvorenia mohli záujemcovia obdivovať snímky štyroch amatérskych fotografov z dobrovoľníckeho vojenského oddielu Karpatská Sič, ktorí sa zúčastnili bojov na juhovýchode Ukrajiny v oblasti Donbasu a Donecka.
Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 18.04.2016 mu bolo ako dotknutej obci doručené rozhodnutie o tom, že sa nebude posudzovať podľa zákona o EIA navrhovaná činnosť: „Business centrum Košice III“
V reprezentatívnych priestoroch Historickej radnice sa v pondelok 18. apríla dopoludnia konalo slávnostné odovzdávanie dekrétov účastníkom a veteránom protikomunistického odboja z Košického kraja. Dekréty odovzdali viceprimátori mesta Košice Renáta Lenártová a Martin Petruško spolu s predsedom Správnej rady ÚPN Ondrejom Krajňákom, za prítomnosti najbližších príbuzných ocenených.