Prejsť na obsah

Po Ázijskej triede prišla na rad rekonštrukcia Americkej triedy

Inžinierske stavby ju urobili pre mesto grátis

Košickí motoristi, avšak najmä tí, ktorí bývajú v mestskej časti Košice-sídlisko Ťahanovce, si nevedia vynachváliť kvalitu zrekonštruovanej hlavnej ťahanovskej motoristickej tepny - Ázijskej triedy. Po dlhých desaťročiach nevyhnutných opráv výtlkov na ceste sa o kompletnú rekonštrukciu vozovky postaralo mesto Košice, prostredníctvom Inžinierskych stavieb Košice (ISK), a.s.. Včera (4.10) sa na sídlisku ukončila rekonštrukcia ďalšej dôležitej cesty - Americkej triedy. ISK ju pre mesto urobilo zadarmo.

Spoločnosť Inžinierske stavby Košice, a.s. rekonštruovala Ázijskú triedu (aj Gemerskú ulicu) od apríla do septembra tohto roka. V dôsledku nepredvídateľných okolnosti (počasie, nekvalitné a podmoknuté základy cesty), bolo nutné vykonať práce navyše – dodatočnú výmenu podložia. 

Z toho dôvodu musel byť termín realizácie stavby posunutý až o desať týždňov. Vzhľadom na to, že to spôsobilo istý diskomfort pre Ťahanovčanov, ale aj s prihliadnutím na dobrú spoluprácu s mestom sa spoločnosť Inžinierske stavby Košice, a.s. po dohode s vedením mesta rozhodla, že predĺženú dobu čiastočného obmedzenia dopravy, spôsobenú prácami navyše, obyvateľom mesta vykompenzuje. Konkrétne, zrekonštruovaním Americkej triedy na vlastné náklady.

Rekonštrukcia Americkej triedy začala 27. septembra a ukončená bola 4. októbra 2016, práce pozostávali z odfrézovania starého asfaltového povrchu vozovky a opätovného vyasfaltovania Americkej triedy v úseku od križovatky s Ázijskou triedou po križovatku s Európskou triedou v jednom smere, vrátane všetkých s tým súvisiacich prác.

Vážime si dlhodobú spoluprácou s Inžinierskymi stavbami a ocenili sme aj ich ústretový krok voči mestu a hlavne občanom Ťahanoviec. Veríme, že zrekonštruované cestné úseky budú slúži k ich maximálnej spokojnosti," zhodnotil primátor Richard Raši 

Po ukončení rozsiahlej rekonštrukcie najdôležitejšej komunikácie v našej mestskej časti - Ázijskej triedy v dĺžke 1,4 kilometra, bola zrekonštruovaná aj časť Americkej triedy. Vykazovala najviac nerovností a priečnych trhlín v cestnom podloží, ktoré spôsobovali problémy. Veľmi nás preto potešilo rozhodnutie, na základe ktorého sa prikročilo k jej čiastkovej oprave, tak, ako predstavitelia mesta Košice a ISK verejnosti sľúbili. Moje osobné poďakovanie patrí primátorovi mesta Košice Richardovi Rašimu za pomoc pri riešení nášho dlhodobého problému so stavom poškodených cestných komunikácií," dodal Cyril Betuš, starosta sídliska Ťahanovce