Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Zverejnenie údajov a informácií podľa § 11 zákona č. 39/2013 Z. z. o integrovanej prevencii a kontrole znečisťovania životného prostredia a o zmene a doplnení niektorých zákonov a výzva zainteresovanej verejnosti na písomné prihlásenie sa za účastníka konania, zainteresovanej verejnosti a osobám s možnosťou podať prihlášku, verejnosti s možnosťou vyjadrenia sa k začatiu konania.
Linka spoločnosti Turkish Airlines Istanbul – Košice spojí východné Slovensko so svetom 18. apríl 2016 Turkish Airlines, vyhodnotená ako najlepšia letecká spoločnosť v Európe (podľa prieskumu Skytrax 2015), lietajúca do väčšieho počtu krajín, ako ktorýkoľvek iný dopravca na svete, dnes na tlačovej konferencii v Košiciach oznámila, že otvorí letecké spojenie Istanbul – Košice, čím sa Košice zaradia do zoznamu 285 destinácií, do ktorých Turkish Airlines lieta
V dňoch 28. - 30. októbra bude Slovensko organizátorom Majstrovstiev Európy 2016 v tanečnom športe na vozíku. Dejiskom podujatia, ktorého organizátormi budú Medzinárodný paralympijský výbor (IPC), Slovenský paralympijský výbor (SPV), Paralympijská marketingová spoločnosť, s.r.o. (PMS) a Mesto Košice, bude Spoločenský pavilón v metropole východného Slovenska. Očakáva sa štart viac než 120 športovcov z 21 krajín.
Linka spoločnosti Turkish Airlines Istanbul – Košice spojí východné Slovensko so svetom 18. apríl 2016 Turkish Airlines, vyhodnotená ako najlepšia letecká spoločnosť v Európe (podľa prieskumu Skytrax 2015), lietajúca do väčšieho počtu krajín, ako ktorýkoľvek iný dopravca na svete, dnes na tlačovej konferencii v Košiciach oznámila, že otvorí letecké spojenie Istanbul – Košice, čím sa Košice zaradia do zoznamu 285 destinácií, do ktorých Turkish Airlines lieta.
Už po 20.-ty krát sa ulice Slovenských miest zaplavili žltými narcismi. Tieto jarné kvietky sa stali symbolom najväčšej verejnoprospešnej finančnej zbierky Ligy proti rakovine- Dňa narcisov. Tento rok pripadol tento výnimočný deň na piatok 15. apríla.
Hemofíliou trpí vo svete 1 z 1.000 ľudí. Na Slovensku je to približne 589 hemofilikov, z toho 135 detí. Každý rok 17. apríla si celý svet rozsvietením červených svetiel pripomína všetkých pacientov bojujúcich s týmto závažným vrodeným krvácavým ochorením.

Zmeny v doprave

14.04.2016 |
Od pondelka (18.4. 2016) bude úplne uzavretá cestná komunikácia od napojenia individuálnej bytovej výstavby „Na hore“ v Krásnej, po vstup do obce Košická Polianka.
Košický primátor Richard Raši odovzdal výherkyniam súťaže „Brazília 2016“ symbolické menovanie za vyslankyne Košíc ako Európskeho mesta športu 2016 na tohtoročných Letných olympijských hrách v Rio de Janeiro. Počas víkendového slávnostného vyhlásenia výsledkov v hoteli Hubert v Gerlachove si windsurfistka Karolína Beránková a džudistka Olívia Olhová na reprezentáciu nášho mesta v Riu prevzali z rúk primátora aj finančný príspevok.
Slovenský olympijský výbor (SOV) v spolupráci so Slovenskou olympijskou akadémiou (SOA) vyhlásil začiatkom marca online vedomostnú súťaž pre žiakov základných škôl a osemročných gymnázií. Zapojilo sa do nej rekordných 344 družstiev a košickí žiaci opäť raz zabodovali svojim vedomosťami.