Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Košice sa aj tento rok pri príležitosti svetového dňa povedomia o autizme pripojili k celosvetovej kampani „Rozsvieť modrú“. Iniciatívu sme podporili vysvietením dominanty Hlavnej ulice- Dómu svätej Alžbety, modrou farbou 2 apríla podvečer. Týmto symbolickým gestom sme sa pridali k ďalším slovenským i svetovým metropolám, ktoré sa v tento deň snažia upozorniť na ochorenie, o ktorom vie verejnosť veľmi málo.
Pri príležitosti tohtoročného Dňa učiteľov sa dňa 31. marca 2016 o 10:00 hod. uskutočnili celomestské oslavy Dňa učiteľov za účasti vedenia mesta, pozvaných starostov mestských častí, vzácnych hostí, riaditeľov škôl a školských zariadení, ocenených pedagógov a zamestnancov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Slávnostné ocenenie pedagógov sa uskutočnilo v Historickej radnici na Hlavnej ulici v Košiciach.
Poľské aerolínie LOT dnešným dňom otvorili pravidelnú leteckú linku, ktorá spojí Košice a Varšavu. Poľský národný dopravca ponúka najlepšie spojenie nielen do Poľska, ale s prestupom vo Varšave aj do tuctov destinácií v Európe, Severnej Amerike a Ázii
V priestoroch Základnej školy Mateja Lechkého varili profesionálni kuchári podľa receptov detí. Košické školy sa totiž zapojili do projektu, ktorý prinesie recepty žiakov a ich rodinných príslušníkov priamo na tanier v školskej jedálni.
Poľské aerolínie LOT dnešným dňom otvorili pravidelnú leteckú linku, ktorá spojí Košice a Varšavu. Poľský národný dopravca ponúka najlepšie spojenie nielen do Poľska, ale s prestupom vo Varšave aj do tuctov destinácií v Európe, Severnej Amerike a Ázii.
Mesto Košice aj v tomto roku pokračuje v rozsiahlej rekonštrukciách ciest. Ide o ďalšiu etapu najväčšej rekonštrukcie cestných komunikácií na území mesta za posledné roky. Aktuálna rekonštrukcia piatich pozemných komunikácií si vyžiada vyše štvormiliónovú investíciu.
Vážení spoluobčania, s príchodom jarných dní sa každoročne v prírode vytvárajú podmienky pre zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiarov. V jarných mesiacoch sa nová vegetácia len rozvíja a pozostatky starej suchej vegetácie, lístia, ihličia, trávy predstavujú nebezpečenstvo vzniku požiaru a jeho rozšírenie hlavne v lesných porastoch.