Prejsť na obsah

Vedenie mesta prijalo veteránskych majstrov Európy vo vodnom póle

Vedenie mesta Košice prijalo v reprezentatívnych priestoroch Historickej radnice víťazov Majstrovstiev Európy vo vodnom póle v kategórii nad 65 rokov. Košičania Peter Hrčka, Ladislav Szelley a Peter Šalát boli v chorvátskej Rijeke členmi zlatého tímu H20 Polo Piešťany, ktorý vo finále zdolal talianske Bogliasco (7:6).

Slovenskí vodní pólisti tak nadviazali na vlaňajší zisk majstrov sveta z ruskej Kazane. V Chorvátsku triumfovali vo všetkých piatich zápasoch základnej skupiny, no vo finále sa podľa vlastných slov museli okrem súpera popasovať aj s hlavným arbitrom. „Dvakrát musel do zápasu zasiahnuť delegát, ktorý si všimol, že rozhodca píska jednoznačne v prospech Talianska. Bol to nemecký rozhodca a zrejme nám chcel vrátiť, že sme predtým v skupine zdolali tri nemecké tímy. Tušili sme, že rozhodca bude pískať proti nám a tak sme si dávali pozor na fauly. Aj tak nám však dal sedem trestov," uviedol Hrčka.

Slovenský tím až do kontinentálneho šampionátu neodohral žiaden prípravný duel a sformoval sa prakticky až priamo v dejisku turnaja. „Je obdivuhodné, že vo vašom veku dokážete nielen podávať svetové výkony, ale byť úspešní i na medzinárodnej úrovni. Ste jednoznačným príkladom toho, že športovať sa dá naozaj v každom veku. Zlatá medaila je vyvrcholením vášho celoročného úsilia, z ktorého máme samozrejme my všetci obrovskú radosť. Chcem sa vám poďakovať za vzorné reprezentovanie Slovenska a Košíc, ktoré ste opäť zviditeľnili na mape sveta," konštatoval primátor Richard Raši.