Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Knižnice po celej Európe ožijú v piatok 1. apríla 2016 rozprávkovou nocou. Detskí knihovníci ju každoročne pripravujú svojim malým čitateľom pri príležitosti narodenia slávneho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. V netradičnom večernom čase si takto spoločne pripomenú spisovateľove nádherné rozprávkové príbehy a zároveň odmenia tých, ktorí si už v útlom veku stihli obľúbiť knižné príbehy.
Mesto Košice dnes zverejňuje výsledky rozdelenia 200 000 eur, určených v mestskej grantovej schéme v roku 2016 na rozvoj kultúry. Košice vytvorili túto grantovú schému pred dvoma rokmi ako prvé mesto na Slovensku. Stali sa tak jedným z mála bývalých európskych hlavných miest kultúry (EHMK), ktoré pokračuje aj prostredníctvom vlastného grantového systému v zabezpečení udržateľnosti projektu EHMK 2013.
Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach nariaďuje v záujme zabezpečenia celoplošnej deratizácie na území mesta Košice v termíne od 29.03.2016 do 30.04.2016 vykonať reguláciu živočíšnych škodcov. Nariadenie sa týka mestských častí na celom území mesta Košice – v objektoch a verejných priestranstvách v ich správe alebo vlastníctve a to prostredníctvom subjektov oprávnených na profesionálne vykonávanie regulácie živočíšnych škodcov.
V priestoroch Kasárni/Kulturparku včera predstavitelia mesta otvorili výstavu fotografii a veršov bývalého frontového reportéra z Vietnamu Miroslava Tuleju. Expozícia bude otvorená do 10. apríla 2016, denne okrem pondelka od 11.00 do 18.00 hod.
Aktuálnou novinkou v košickej zoologickej záhrade je ročné mláďa bieleho tigra menom Salim. Do Košíc prišlo na obmedzený čas z bratislavskej zoo, kde nemali na jeho chov vhodné podmienky. Salim, ktorého odchovali ošetrovatelia po tom, čo matka stratila mlieko, sa teraz zoznamuje s novým prostredím.
Počas tohtoročných sviatkov Veľkej noci čaká na Košičanov originálne prekvapenie. Po prvýkrát bude v centre mesta, na Hlavnej ulici nainštalovaný 2,5 metrový veľkonočný košík s 15-timi farebnými vajíčkami, ktorý bude počas noci svietiť. Deti si môžu od stredy (23.03.) vyskúšať svoju šikovnosť a zručnosť pri vyrábaní veľkonočnej výzdoby v tvorivých dielňach pri Urbanovej veži. Čaká na nich aj fotostena, veľkonočný korbáč a sladké prekvapenie.