Prejsť na obsah

Štartuje Európsky týždeň športu

Košice ako Európske mesto športu 2016 sa v sobotu 10. septembra stane oficiálnym dejiskom otváracieho ceremoniálu Európskeho týždňa športu (ETŠ) 2016, organizovaného Európskou komisiou a Národným športovým centrom. Do druhého ročníka ETŠ je zapojených 31 krajín, medzi nimi aj Slovensko, ktoré v 78 mestách – vrátane Košíc - a obciach eviduje 150 podujatí s 90 050 účastníkmi. V celej Európe je doposiaľ registrovaných 14 205 podujatí s viac ako miliónom účastníkov.

Kým v roku 2015 bol na Slovensku koordinátorom úvodného ročníka ETŠ Slovenský olympijský výbor (SOV), tak v tomto roku sa tejto úlohy zhostilo Národné športové centrum (NŠC), ktoré organizuje projekt v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku. „Príďte si zašportovať počas Európskeho týždňa športu, ktorý sa oficiálne začne 10. septembra práve na Slovensku! Pridáte sa tak k miliónom ďalších Európanov. Šport je jedinečný prostriedok na upevnenie fyzického aj duševného zdravia, na regeneráciu i zábavu. Spoločne so zdravou stravou nám môže ušetriť množstvo komplikácií, ktoré sú spôsobené nedostatkom fyzickej aktivity alebo nesprávnymi stravovacími návykmi. Prajem vám veľa príjemných chvíľ pri vašich pohybových aktivitách!" hovorí Dušan Chrenek, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

„Európsky týždeň športu je vrcholom roka, v ktorom sú Košice Európskym mestom športu. Je sedemdňovým európskym zrkadlom toho, čo sa deje vo východoslovenskej metropole po celý rok. Naše krásne mesto sa nám podarilo rozhýbať a práve tento týždeň ukážeme športujúce Košice celej Európe." konštatoval primátor mesta Košice Richard Raši.

Podpora športu a fyzickej aktivity v celoeurópskom meradle je iniciatívou Európskej komisie a hlavné podujatie ETŠ 2016 je plánované na 15. septembra v belgickom Bruseli. Hlavnou témou kampane je heslo #BeActive, ktoré vyzýva na aktívny pohyb nielen v danom týždni, ale pravidelne. Iniciatíva sa zameriava na všetkých bez ohľadu na vek, vzdelanie či úroveň trénovanosti. 

Podrobné informácie o Európskom týždni športu nájdete na stránkach :

http://www.emskosice.sk/podujatia/be-active-european-week-of-sport-official-opening-1

a

http://www.tyzdensportu.sk/

 



Prílohy

1. PNG 7,55 KB Logo 1
2. PNG 218,32 KB Logo 2
3. PNG 165,12 KB Logo 3