Prejsť na obsah

Pre stovky detí sa začal nový školský rok

Prázdniny sa skončili a nastal čas vrátiť sa do školy. Stovky žiakov 05. septembra zasadli do školských lavíc, aby počas nasledujúcich mesiacov načerpali nové vedomosti a nadviazali ďalšie priateľstvá.

Mesto Košice je zriaďovateľom 34 základných a 63 materských škôl. Základná škola Dolina 43 sa od septembra stala elokovaným pracoviskom Základnej školy Bernoláková 16. Deti môžu po vyučovaní využiť takmer 40 školských klubov a zabaviť sa v 16-tich centrách voľného času.

Na svoje školské časy si zaspomínalo aj vedenie mesta. Primátor Richard Raši slávnostne otvoril nový školský rok na ZŠ Janigova 2. Práve táto škola prešla v posledných týždňoch výraznou rekonštrukciou, ktorá prinesie vyšší komfort pre študentov aj pedagógov. Magistrát v tomto roku investoval do opráv a modernizácie 28 školských objektov a zariadení takmer milión eur.

Úspešný štart do nového školského roka 2016/2017 zaželala žiakom aj nastupujúcim prváčikom viceprimátorka Renáta Lenártová, ktorá navštívila Základnú školu Hroncova 23. Viceprimátor Martin Petruško zasa spríjemnil prvý deň v škole študentom Základnej školy na Kežmarskej ulici č. 28.

Mesto Košice zaviedlo od septembra viaceré novinky. Jednou z nich je zvýšenie kapacít v štyroch materských školách, pričom ZŠ s MŠ Želiarska 4 otvorí novú triedu aj pre žiakov ZŠ. Na ZŠ Abovská 36 začalo svoju činnosť centrum voľného času.