Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Mesto Košice v zastúpení viceprimátorkou Renátou Lenártovou podpísalo Memorandum o spolupráci s ETP Slovensko. Cieľom podpísaného memoranda je spolupráca zameraná na riešenie nepriaznivej situácie sociálne vylúčených obyvateľov žijúcich na území mesta.
Kde je doteraz viditeĺný vchod do štôlne, aká je história bankovských kaplniek a ako mal vyzerať Bankov v plnej kráse, sa dozviete na potulke Bankovom uz tento piatok a víkend 4. až 6. novembra 2016
ZNÍŽENIE CIEN, CENOVÉ ZVÝHODNENIA AJ ÚPRAVY PLATNOSTI Mesto Košice pripravuje na decembrové rokovanie poslancov mestského zastupiteľstva návrh zmeny všeobecne záväzného nariadenia (VZN) č. 157 o parkovaní. Naďalej v ňom chráni v prvom rade občanov s trvalým pobytom v desiatich rezidentských zónach a zároveň vychádza v ústrety ďalším skupinám Košičanov.
Od 7. 11. do 16. 12. 2016 dôjde k celkovej uzávere štátnej cesty II/547, od Baránka po hranicu okresu Košice – okolie, od pondelka do soboty (vrátane sobôt) , v čase 8.00 – 15.00 hod.
Dominanta Košíc - Dóm svätej Alžbety sa počas „Dušičiek“ rozžiari na bielo a fialovo. Mesto Košice si takto uctí blížiaci sa Sviatok všetkých svätých (utorok 1. november) a Pamiatku zosnulých (streda 2. november). V týchto dňoch viac ako inokedy spomíname na tých, ktorí už nie sú medzi nami. Cintoríny zaplavia tisícky ľudí, ktorí zapálením sviece či kahanca venujú tichú pietu tým, na ktorých im záleží.
Posilnená mestská hromadná doprava (MHD) a hliadky mestskej polície sú aj tento rok nevyhnutnou súčasťou Sviatku Všetkých svätých v Košiciach. Vzhľadom na zvýšený pohyb osôb a s tým súvisiacu bezpečnosť bude posilnený výkon služby mestskej polície v okolí všetkých cintorínov. Pre pohodlnejšie cestovanie Dopravný podnik mesta Košice zabezpečil veľkokapacitné vozidlá.
Výstava tekvíc (Svetlonosov), živé rozprávkové postavičky, či tvorivé jesenné dielne sú len malou časťou z bohatého programu „Festivalu Svetlonosov“, ktorý premiérovo pripravilo mesto Košice pre všetkých Košičanov. Festival odštartuje v nedeľu (30. 10. 2016) o 14.00 hod., v Mestskom parku, a návštevníci sa môžu tešiť na veci doposiaľ nevídané.
Košickí seniori sú dôkazom toho, že jeseň života môže byť skutočne farebná a plodná. Športujú, tancujú, spoločensky žijú a zaujímajú sa o to, čo sa deje okolo nich. Vo veľkej miere im je nápomocné samotné mesto, ktoré sa snaží svojim najstarším obyvateľom zaslúžený odpočinok čo najviac spríjemniť. Za pokračujúci projekt aktívnej celoročnej spolupráce so seniormi a pre seniorov získalo Mesto Košice zaslúžené ocenenie.