Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Bytový podnik mesta Košice, s.r.o. vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh ceny ročného (mesačného) nájmu na nehnuteľný majetok mesta Košice v správe resp. nájme BPMK, s.r.o.. Súťažný návrh je potrebné doručiť v termíne do 26.10.2016 (vrátane) do 15,30 hod....
Košice sa stali partnerom regionálnej tour Ekotopfilm - Envirofilm, Medzinárodného filmového festivalu zameraného na témy súvisiace s ekológiou, ochranou životného prostredia a trvalo udržateľným rozvojom. Prehliadku vybraných víťazných filmov budú môcť Košičania vidieť počas dvoch dní, 20. a 21. októbra v Kasárňach/Kulturparku.
Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 07.10.2016 mu bolo ako dotknutej obci doručené rozhodnutie o tom, že sa nebude posudzovať podľa zákona o EIA navrhovaná zmena činnosti: „Skládka nie nebezpečných odpadov U.S.Steel Košice, s.r.o. – Rozšírenie - Zmena skladby vrstiev uzavretia a rekultivácie“
Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach (RÚVZ) nariaďuje v záujme zabezpečenia celoplošnej deratizácie na území mesta Košice v termíne od 10.10.2016 do 30.11.2016 vykonať reguláciu živočíšnych škodcov.
Islandská, mongolská, bulharská, francúzska, iránska, líbyjská, afganská, poľská, ale aj rybacia, guľášová, bryndzová či boršč. Obľúbeným pokrmom Slovákov sa v sobotu 8. októbra v Kasárňach/Kulturparku opäť prezentovali rôzne komunity, záujmové skupiny, národnostné a iné menšiny pôsobiace a žijúce v Košiciach.
Primátor Richard Raši a viceprimátorka Renáta Lenártová prijali v piatok v priestoroch Historickej radnice významného hosťa, veľvyslanca Čínskej ľudovej republiky v SR J. E. LIN Lina s manželkou. Veľvyslanec navštívil Košice pri príležitosti konania Festivalu čínskych filmov v Kulturparku.
Z dôvodu opravy priecestného zabezpečovacieho zariadenia bude v dňoch 10.10.2016 - 14.10.2016 úplne uzatvorené železničné priecestie na Ťahanovskej ulici.
Vedenie mesta Košice prijalo v reprezentatívnych priestoroch Historickej radnice víťazov Majstrovstiev Európy vo vodnom póle v kategórii nad 65 rokov. Košičania Peter Hrčka, Ladislav Szelley a Peter Šalát boli v chorvátskej Rijeke členmi zlatého tímu H20 Polo Piešťany, ktorý vo finále zdolal talianske Bogliasco (7:6).
Košická Zoo sa stala plnoprávnym členom Európskej asociácie zoologických záhrad a akvárií (EAZA), ktorá patrí k najprestížnejším vo svete. Združuje 357 členov – zoologických záhrad a inštitúcií zo 41 krajín sveta.