Prejsť na obsah

Majstrovstvá Európy v tanci na vozíku priniesli zlatý hetrik pre Košičanov

Košice sa vôbec ako prvé mesto na Slovensku stali dejiskom Majstrovstiev Európy v tanečnom športe na vozíčku. Počas troch dní sa v Spoločenskom pavilóne predstavilo takmer 100 súťažiacich zo 14-tich krajín v kategóriách štandardné tance, latinskoamerické tance a Freestyle.

Najväčšie očakávania sa vkladali do domáceho páru Helena Kašická – Peter Vidašič z TK Ellegance, ktorí sú viacnásobní majstri sveta a Európy a v metropole východu obhajovali titul. V silnej konkurencii sa im podaril jedinečný zlatý hetrik, keď získali prvenstvo vo všetkých kategóriách, v ktorých sa predstavili: v štandardných aj latinskoamerických tancoch a vo Freestyle. "Mala som veľké obavy pred konkurenciou, ale tancovalo sa mi veľmi dobre, v niektorých miestach priam perfektne. Je to skvelé získať doma tri zlaté medaily," podelila sa o svoje pocity tesne po víťazstve Helena Kašická.

Na európskom šampionáte sa darilo aj ďalším slovenským reprezentantom, keď získali až šesť medailí. Zástupcovia zúčastnených krajín sa v metropole východu cítili veľmi dobre a po troch dňoch odchádzali plní pozitívnych dojmov a zážitkov. „Som veľmi rád, že Košice nesklamali a vytvorili skvelú atmosféru pre tanečníkov. Košice potvrdili, že sú tanečné mesto. Helenka Kašická aj Peťo Vidašič ukázali, aké náročné je pripraviť sa na takéto podujatie a počet získaných medailí je čerešničkou na torte, ktorá sa im podarila," uviedol prezident Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš.

"Vnímam to ako dôstojné už skoro zavŕšenie roka, kedy sú Košice európskym mestom športu. Majstrovstvá Európy v tanečnom športe sú významnou udalosťou. Podujatie umocňuje náš cieľ, aby sa do športovania zapojili všetci ľudia bez rozdielu,"  povedala viceprimátorka mesta Košice Renáta Lenártová.

Video si môžete pozrieť tu: https://www.youtube.com/watch?v=ikAhwXMgJQE&feature=youtu.be