Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Významná akademická maliarka, reštaurátorka, umenovedkyňa a autorka odborných kníh Mária Spoločníková sa dožíva 25. októbra 2016 krásneho životného jubilea 90 rokov. Pri tejto príležitosti jej primátor Richard Raši zablahoželá 24. októbra 2016 na prijatí v reprezentatívnych priestoroch Historickej radnice mesta Košice.
Košice sa oficiálne stali dejiskom letnej verzie Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) v roku 2021. Úspešnú kandidatúru potvrdili delegáti z 50 európskych krajín na 45. valnom zhromaždení Európskych olympijských výborov (EOV), ktoré sa konalo v bieloruskom Minsku.
Mesiac november je už v Košiciach neodmysliteľne spojený s Festivalom sakrálneho umenia a ním i s oslavou sv. Alžbety, patrónky mesta a košickej gotickej katedrály. V priebehu dvoch týždňov aj v tomto roku ponúkne bohatú prehliadku hudby, slova, vokálneho a výtvarného umenia. 27. ročník bude prebiehať od 6. do 20. novembra.
Komunitný plán je otvorený verejnej diskusii Mesto Košice sa vo svojej činnosti intenzívne zaoberá aj problematikou obyvateľov, ktorí sú odkázaní na poskytovanie niektorej zo sociálnych služieb. Pripravované zámery pre roky 2016 – 2020 výhľadovo do roku 2025 sú obsahom dokumentu s názvom Komunitný plán sociálnych služieb.
Košická Zoo v tomto roku pripravuje už siedmy ročník Týždňa duchov. Návštevníci zoologickej záhrady budú mať príležitosť v týždni od 24. do 31. októbra vyzdobiť jej areál výtvormi z tekvíc. Je to aj výzva pre žiakov základných škôl, ktorí chcú predviesť svoju šikovnosť pri zhotovovaní tekvicových strašidiel.
Časť pripomienok prokurátora už zapracovávame do VZN o parkovaní, ostatnými pripomienkami sa budeme zaoberať Vyhlásenie Mesta Košice k protestu prokurátora proti niektorým ustanoveniam VZN č. 157 o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzenom území mesta Košice
Košice sú prvým slovenským mestom, ktoré uviedlo do prevádzky novú mobilnú aplikáciu Ubian. Košičania tak môžu ako prví otestovať kombináciu moderných technológií a pohodlného cestovania, ktorú im prináša Dopravný podnik mesta Košice a spoločnosť TransData Žilina.
Mesto Košice pripravuje „Žiadosť o poskytnutie podpory (úveru) v súlade so zákonom č. 150/2013 Z. z. v znení zákona č. 276/2015 Z. z. o Štátnom fonde rozvoja bývania" na rekonštrukciu bytového domu Sládkovičova 3, a preto zisťuje predbežný záujem občanov o nájom soc. bytov po ukončení rekonštrukcie
Príslušníci Mestskej polície Košice navštívili deti Základnej školy s besedou a ukážkou služobnej kynológie
Mestská polícia Košice (MsP) informovala včera (14. 10. 2016) v skorých ranných hodinách správcu parku a tamojšej tzv. hrajúcej fontány – Správu mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach , že došlo k vykradnutiu strojovne fontány.