Prejsť na obsah

Počas sviatkov posilníme dopravu aj hliadky mestskej polície

Posilnená mestská hromadná doprava (MHD) a hliadky mestskej polície sú aj tento rok nevyhnutnou súčasťou Sviatku Všetkých svätých v Košiciach. Vzhľadom na zvýšený pohyb osôb a s tým súvisiacu bezpečnosť bude posilnený výkon služby mestskej polície v okolí všetkých cintorínov. Pre pohodlnejšie cestovanie Dopravný podnik mesta Košice zabezpečil veľkokapacitné vozidlá.

Na všetkých cintorínoch bude zabezpečený zvýšený výkon služby mestskej polície zabezpečovaný v celkovom počte 12-14 hliadok. Z toho 4-5 hliadok bude na verejnom cintoríne v hlavných návštevných časoch od 8,00 hod. do 20,00 hod. dohliadať na dodržiavanie poriadku už od piatku 28.10.2016 a až do stredy 2.11.2016. V prípade potreby budú počty policajtov kontrolujúcich cintoríny a ich okolie posilnené. Súčasne budú príslušníci MsP dbať na to, aby svojou činnosťou v týchto lokalitách predchádzali protiprávnym konaniam, ku ktorým v okolí a na samotných cintorínoch dochádza v tomto období vo väčšom počte.

Vo zvýšenej miere budú monitorovať cintoríny aj nočné hliadky, ktoré by mali zamedziť prípadnému vandalizmu či nočným krádežiam vecí z hrobov. Zvýšená pozornosť nie je venovaná len cintorínom, ale i príležitostným trhoviskám v ich okolí. Dôležitú úlohu bude mať košická mestská polícia aj v usmerňovaní parkovania na priľahlých parkoviskách pri cintorínoch. Napriek tomu, že mestská polícia už počas takýchto exponovaných dní v minulosti niekoľkokrát úspešne zasiahla, je dôležité a opakovane na to každoročne upozorňujeme, aby si aj samotní ľudia dávali pozor na svoje veci a boli k sebe ohľaduplní," zdôraznil Ján Palčik, náčelník mestskej polície.

Počas sviatku Všetkých svätých sa očakáva aj zvýšený nápor cestujúcich v prepravných prostriedkoch MHD. Dopravný podnik mesta Košice preto posilní svoje spoje. Od soboty 29. októbra do utorka 1. novembra 2016 vypraví DPMK na linky 12 a 33 veľkokapacitné autobusy. Počas voľných dní aj intervalovo posilníme linku 33, ktorá zabezpečuje dopravu ku Krematóriu a premávať bude aj linka 54, ktorá spája verejný cintorín s viacerými sídliskami.

Autobusová linka 33 na trase Staničné námestie – Palackého – Krematórium, bude od 8:00 do 18:00 hod. premávať v 30 minútovom intervale, a od 18:00 do 20:00 hod. v 60 minútovom intervale 

Autobusová linka 54 Sídlisko Ťahanovce – Dargovských hrdinov - Nad jazerom – Verejný cintorín – Luník VIII – KVP, kláštor, bude od 8:00 do 18:00 premávať v 30 minútovom intervale.

Cestovné poriadky sú k nahliadnutiu na stránke dopravcu.

Veríme, že posilnená doprava a hliadky mestskej polície počas sviatkov zvýšia pohodlnosť cestovania a bezpečnosť občanov a prispejú k bezproblémovému priebehu týchto dní," povedal primátor Richard Raši.