Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Názov predmetu zákazky: „PD stavby - Rozšírenie kapacít MŠ Muškátová - MČ Košice Západ stavebno - technickými úpravami nevyužitých priestorov“. Termín na predloženie dokladov a ponuky je do: 23.11.2016 do 10:00 h.
Už len necelý mesiac majú záujemcovia o bývanie v sociálnom byte na Sládkovičovej ulici na prejavenie predbežného záujmu. Mesto Košice zverejnilo výzvu na svojej stránke v polovici októbra a stále čaká na potenciálnych nájomníkov.
Názov predmetu zákazky: „PD stavby: Rozšírenie kapacít MŠ s vyučovacím jazykom maďarským – Óvoda, Žižkova 4_elokované pracovisko Turgenevova 38_MČ Košice Juh stavebno-technickými úpravami nevyužitých priestorov“. Termín na predloženie dokladov a ponuky je do: 22.11.2016 do 10:00 h.
Mesto Košice, Magistrát mesta Košice oznamuje verejnosti podľa § 22 ods.1 a § 23 ods.1 zákona č. 50 / 1976 o územnom plánovaní a stavebnom poriadku ( stavebný zákon ) v znení neskorších zmien a doplnení prerokovanie územnoplánovacej dokumentácie Územný plán zóny „Košice – Slivník “
Názov predmetu zákazky: „PD stavby: Rozšírenie kapacít MŠ Azovská, MČ Košice Nad Jazerom stavebno-technickými úpravami nevyužitých priestorov“. Termín na predloženie dokladov a ponuky je do: 21.11.2016 do 10:00 h.
O KOŠICIACH MAJÚ ROZHODOVAŤ KOŠIČANIA Mesto Košice bude postupovať pri vybavení predloženej petície o parkovaní v súlade so zákonom o petičnom práve tak, ako v prípade všetkých ostatných petícií. Znamená to, že bude preverená čitateľnosť, úplnosť a pravdivosť údajov osôb, ktoré petíciu podporili.
Mesto Košice sa spolu s partnermi z maďarskej Budapešti zapojilo do výzvy, ktorá prispeje k rozvoju a propagácii kultúrneho dedičstva na oboch stranách hranice. Po prvýkrát budú verejnosti sprístupnené cenné archívne materiály online prostredníctvom nového produktu s názvom Virtuálny sprievodca históriou.
Mestská polícia v Košiciach otestuje pred zajtrajším kvalifikačným zápasom o postup na Majstrovstvá Európy v hádzanej Slovensko – Švédsko v Steel Aréne opatrenia, ktoré majú zamedziť neoprávnenému odstavovaniu motorových vozidiel nerezidentov v rezidentskej lokalite č. 5 v okolí Steel Arény v prípade konania veľkých športových a kultúrnych podujatí, počas ktorých je očakávaná v aréne vysoká návštevnosť.
Košice dosiahli ďalší veľký medzinárodný úspech. Stali sa najlepším Európskym mestom športu 2016! Triumfovali tak v konkurencii 19-tich európskych miest športu, ktoré sú v tomto roku nositeľmi titulu Európske mesto športu. Toto ocenenie udelila Košiciam Federácia európskych hlavných miest športu a európskych miest športu ACES EUROPE na základe hodnotenia nezávislej expertnej skupiny SPORT MUNICIPAL FOUNDATION z Valencie.
Každoročne v rámci osláv Dňa mesta Košice sa udeľujú verejné ocenenia „Cena mesta Košice" a „Cena primátora mesta". Návrhy na udelenie ocenení môžu predkladať mestské časti, poslanecké kluby, vedecké, športové a umelecké inštitúcie a iné právnické osoby so sídlom na území mesta Košice