Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Inžinierske stavby ju urobili pre mesto grátis Košickí motoristi, avšak najmä tí, ktorí bývajú v mestskej časti Košice-sídlisko Ťahanovce, si nevedia vynachváliť kvalitu zrekonštruovanej hlavnej ťahanovskej motoristickej tepny - Ázijskej triedy. Po dlhých desaťročiach nevyhnutných opráv výtlkov na ceste sa o kompletnú rekonštrukciu vozovky postaralo mesto Košice, prostredníctvom Inžinierskych stavieb Košice (ISK), a.s..
Medzinárodný maratón mieru (MMM) v prvú októbrovú nedeľu prilákal do Košíc rekordný počet účastníkov. V rámci 93. ročníka sa na trať totiž vydalo takmer 12.000 pretekárov z 58 krajín sveta. Nádherné počasie a významný športový sviatok vylákali do ulíc aj množstvo Košičanov, ktorí sú známi tým, že sú nielen nadšení športovci, ale aj oddaní fanúšikovia športu. Aj tentoraz povzbudzovali naplno.
Desiatky tisíc návštevníkov podujatia Biela Noc si v predvečer maratónu vychutnávalo jedinečné kultúrne podujatie vo verejnom priestore. Siedmy ročník interaktívneho festivalu priniesol do nášho mesta čiernobielu krajinu, svätojánske mušky i strom života.
Vedenie mesta Košice nesúhlasí so skrátením otváracích hodín letných terás v Starom meste a nepodporuje ho. Nepovažuje za správne rozhodnutie poslancov Miestneho zastupiteľstva Mestskej časti Košice – Staré mesto, ktorí schválili miestne všeobecne záväzné nariadenie, podľa ktorého majú otváracie hodiny letných terás na Hlavnej ulici končiť o 23:30 hod. a v ostatných častiach Starého mesta o 22:00 hod.