Prejsť na obsah

ZŠ Bukovecká 17, Košice

KAVIAREŇ V ŠKOLE

Kaviareň v škole? A prečo nie?!

Jesenné počasie, hmla, dažde a skracujúce sa dni vyvolávajú často pocit depresie, najmä u starších a osamelých ľudí. Preto sme sa rozhodli spríjemniť tento čas našim dôchodkyniam a pozvali sme ich do našej školy.

V divadelnej sále sme pre nich vytvorili útulný priestor – „kaviareň", kde si mohli spoločne pri šálke kávy a dobrých zákuskoch pripomenúť časy, prežité v škole, v ktorej odovzdávali svoje vedomosti a skúsenosti. Pre obveselenie vystúpili v krátkom programe naši tretiaci a siedmaci ich elegantne obslúžili. Potom sa už začal maratón rozhovorov a veselých príhod, zažitých nielen v škole. Počas prestávok im spoločnosť robili aj naše, o niečo staršie kolegyne, ktoré s nimi spolu učili.

Nechýbala ani prehliadka priestorov školy, aby videli, že nielen ony, ale aj škola sa mení a zakrýva svoj skutočný vek. Milé stretnutia so žiakmi, ktorých rodičov učili tieto milé dámy, len umocnili zážitok z celého dňa. Prisľúbili nám, že čoskoro prídu odučiť si hodinu podľa svojej aprobácie v rámci projektu „Učili (sa) v našej škole". V tomto projekte si pozývame do školy naše bývalé učiteľky aj úspešných žiakov.

Sme presvedčení, že túto akciu si zopakujeme opäť o rok, v mesiaci, keď je pekné uctiť si starších ľudí.