Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Materskú školu Družicová 5, Košice navštívili pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci z partnerského mesta Ostrava
Víkend v Košiciach bol plný obľúbených podujatí, ktoré už pokojne možno nazvať tradičnými. Jedným z nich bola stále populárnejšia Šarkaniáda, ktorá sa tento rok niesla nielen v znamení ideálneho počasia, ale aj dvoch rekordov. Akcia pod záštitou primátora Richarda Rašiho prilákala uplynulú sobotu na Lúku nad kláštorom množstvo rodín, pričom radosť z púšťanie šarkanov nemali len deti, ale aj dospelí
Dlhodobá snaha vedenia mesta Košice o čo najväčší rozvoj ekologickej dopravy v metropole východu zaznamenala ďalší významný úspech. V Dopravnom podniku mesta Košice (DPMK) slávnostne uviedli vo štvrtok (9.10. 2014) do prevádzky za účasti primátora mesta Richarda Rašiho i viceprimátorov Renáty Lenártovej a Jána Jakubova, autobusy na elektrický pohon. Košičania ich majú ako vôbec prví a zatiaľ jediní na celom Slovensku.
Bytový podnik mesta Košice, s.r.o. vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh ceny ročného (mesačného) nájmu na nehnuteľný majetok mesta Košice v správe resp. nájme BPMK, s.r.o.. Súťažný návrh je potrebné doručiť v termíne do 21.10.2014 (vrátane) do 14,30 hod.
Rok 2013 bol pre Košice prelomový. Ako prvé mesto na Slovensku získali titul EHMK, vďaka čomu metropola východu výrazne zmenila svoju tvár. Investície do kultúrnych stánkov sa ukazujú ako správny krok a pomaly zbierajú ocenenia. Práve najväčší z ôsmich investičných projektov v rámci EHMK, Kasárne Kulturpark Košice zaujali architektov natoľko, že v trinástom ročníku prestížnej súťaže Cena za architektúru zvíťazili až v dvoch kategóriách. Medzinárodná porota vyberala z vyše stovky prihlásených die
V košických školských jedálňach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice sa varí chutne a zdravo. Takmer dvesto rodičov deti a žiakov košických materských a základných škôl sa o tom mohlo presvedčiť včera v elokovanom pracovisku Centra voľného času na Popradskej ulici v Košiciach. Rovnako ako minulé roky, ani tentoraz nechýbalo na ochutnávke vedenie mesta, na čele s primátorom Richardom Rašim.