Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Košičania, ktorí jazdia po meste Košice či v jeho okolí na bicykloch, majú dôvod na radosť. Nebudú už musieť „parkovať“ svoje dvojkolesové tátoše o steny budov, stĺpy verejného osvetlenia či stromy. Od mesta totiž dostanú darček v podobe 152 novučkých stojanov na asi 1 000 bicyklov. Mesto dá na to z položky bežné výdavky 9 106,80 eura.
Dnes bola v priestoroch Kulturparku slávnostne pokrstená EKOknižka, ktorá vznikla na základe celoslovenskej literárno-hudobnej súťaže. Minulý školský rok ju vyhlásila Nadácia KOSIT pre učiteľov materských a základných škôl prvého stupňa. Do súťaže sa zapojilo viac ako 80 škôl s vyše 160 dielami. Z najlepších prác bola zostavená zbierka básní, rozprávok a piesní pre deti vo veku 4 až 10 rokov.
Medzinárodná organizácia športu a kultúry ISCA vyhlásila týždeň od 29. 9. do 5.10. 2014 ako „Týždeň pohybu pod názvom Európsky týždeň športu a fyzických aktivít – Move Week. The European week of sport and physical activity“. Jednou z množstva športových akcií, ktoré sa tento týždeň v Košiciach konali, alebo sa ešte len budú konať, bola aj 24 hodinová Plavecká štafeta, ktorej hlavným organizátorom je mesto Košice a mestská časť Košice - Staré Mesto.
Stručné zhrnutie údajov a informácií o obsahu podanej žiadosti, o prevádzkovateľovi - stavebníkovi a o prevádzke a stavbe podľa zákona č. 39/2013 Z. z. o integrovanej prevencii a kontrole znečisťovania životného prostredia a o zmene a doplnení niektorých zákonov
Rozvoj a podpora rôznych športových aktivít obyvateľov metropoly východu všetkých vekových kategórií je jednou z mnohých priorít vedenia mesta Košice. K tradičným športovým podujatiam organizovaných mestom patria aj veľmi obľúbená Plavecká štafeta- 24 hodín v bazéne a 3-2-1- Triatlon mesta Košice. Za účasti primátora mesta Košice Richarda Rašiho sa uskutočnia v dňoch 1. a 2. 10. 2014.