Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Dopravný podnik mesta Košice upozorňuje cestujúcich, že 31. decembra 2015, až do 7.1. 2016 bude MHD premávať podľa prázdninových cestovných poriadkov. Počas Nového roka, 1.1.2016, bude MHD premávať ako cez voľné dni. V tomto období dôjde k zmenám na niektorých linkách.
máme za sebou rok ktorý znamenal, a ja v to pevne verím, ďalšie pozitívne zmeny pre Košičanov. Našou snahou je, aby sa ľudia v tomto meste cítili dobre a bezpečne, aby sa im tu žilo pohodlne, mali tu prácu a dostatok možností na oddych.
Zverejnenie a údajov a informácií podľa § 11 zákona č. 39/2013 Z. z. o integrovanej prevencii a kontrole znečisťovania životného prostredia a o zmene a doplnení niektorých zákonov a výzva zainteresovanej verejnosti na písomné prihlásenie sa za účastníka konania, zainteresovanej verejnosti a osobám s možnosťou podať prihlášku, verejnosti s možnosťou vyjadrenia sa k začatiu konania.
Košičania opäť ukázali, že ich štedrosť, pokiaľ ide o dobrú vec nemá hranice. Chutný punč, ktorý každoročne čapuje nie len primátor, prilákal stovky obyvateľov, ale i návštevníkov metropoly východu a dal Košickým rozprávkovým Vianociam okrem slávnostného i charitatívny rozmer. Vďaka nezištnosti návštevníkov sa podarilo prekonať absolútny rekord v dejinách čapovania primátorského punču.
Novela zákona o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady č. 582/2004 Z. z. priniesla to, že za drobné stavebné odpady odovzdané do zberných dvorov sa bude od 1. januára 2016 platiť poplatok. Za kilogram drobného stavebného odpadu bez obsahu škodlivín je stanovená sadzba 0,015 €. Mesto Košice schválilo najnižšiu sadzbu, ktorá je stanovená zákonnou normou, aby čo najmenej zaťažilo občanov mesta.
Zverejnenie údajov a informácií podľa § 11 zákona č. 39/2013 Z. z. o integrovanej prevencii a kontrole znečisťovania životného prostredia a o zmene a doplnení niektorých zákonov a výzva zainteresovanej verejnosti na písomné prihlásenie sa za účastníka konania, zainteresovanej verejnosti a osobám s možnosťou podať prihlášku, verejnosti s možnosťou vyjadrenia sa k začatiu konania.
Betlehemské svetlo – posolstvo pokoja, lásky, mieru a porozumenia, horí od dnešného rána už aj na košickom magistráte. Od slovenských skautov si ho osobne prevzal primátor mesta Košice, Richard Raši. Symbol pokoja a lásky si môžu Košičania odpáliť na magistráte dnes do 18.00 hod.
Benefičná Anjelská kapustnica v Košiciach mala v predvianočnú sobotu mimoriadny úspech. V rámci vianočných trhov na Hlavnej ulici sa z tisíclitrového kotla vypredalo približne 2300 porcií, čo prinieslo najvyšší príspevok v histórii podujatia. Vďaka Košičanom, ochotným pomôcť dobrej veci, sa vyzbieralo pri predaji Anjelskej kapustnice viac ako 2800€.
Košický primátor Richard Raši spoločne s viceprimátorkou Renátou Lenártovou slávnostne otvorili prvú profesionálnu inline dráhu na Slovensku, ktorá vyrástla na základnej škole na Bukoveckej ulici. Škola tak realizovala investíciu na ktorú dostala dotáciu od Vlády SR vo výške 30-tisíc eur na výstavbu športoviska.
Mesto Košice dnes oficiálne dostalo od Košického samosprávneho kraja, špeciálneho stavebného úradu pre stavby mestských dráh, posledné z právoplatných kolaudačných rozhodnutí ohľadom prvej etapy Stavby integrovanej koľajovej dopravy Košice, respektíve stavby Modernizácia električkových uzlov. Nič už teda nebráni opätovnému spusteniu košickej električkovej dopravy v pôvodnom profile. Električky začnú jazdiť po zmodernizovaných tratiach a električkových uzloch od nedele (20. 12. 2015).
Región východného Slovenska a Zakarpatskej oblasti na Ukrajine patria medzi najlesnatejšie v Európe. Tento región má veľký potenciál pre rozvoj turizmu v lesoch aj so zameraním na osoby so zdravotným postihnutím. Práve podpora rozvoja lesnej turistiky je jedným z nástrojov na zlepšenie slovensko - ukrajinskej cezhraničnej spolupráce, keďže lesy nepoznajú hranice.