Prejsť na obsah

ZŠ Postupimská 37, Košice

Detská vedecká konferencia

Dňa 25. 5. 2016 zorganizovala Základná škola Postupimská 37 už 8. ročník Detskej vedeckej konferencie s názvom Otvorme srdce poznaniu pre krajší a hodnotnejší život.

Na jej príprave a realizácii sa podieľali predovšetkým učiteľky 2. stupňa, nakoľko ide hlavne prezentáciu výstupov predmetu Tvorba projektov, ktorý je však intenzívne prepojený v medzipredmetových vzťahoch s ostatnými vyučujúcimi predmetmi, čo sa odzrkadľuje aj v rozmanitosti tém projektov v 5.-9. ročníku. Pre žiakov 5. ročníka to bola prvotná skúsenosť s prezentovaním svojich prác a zvládli ju veľmi statočne. Žiaci 1. stupňa sa zapojili svojim príspevkom o historických pamiatkach Košíc. Ostatní žiaci 1. stupňa sa zapojili ako poslucháči a mohli tak vidieť, aké výsledky dosiahli ich starší spolužiaci.

Na konferencii sa aktívne zúčastnili aj žiaci základných škôl Krosnianska 2, Blehradská a Janigova, ako aj žiaci Základnej umeleckej školy Gabriela Rovňáka.

Vďaka patrí šikovným žiakom, ktorí aj napriek stresu a tréme zvládli prezentáciu svojich projektov nielen pred učiteľmi a spolužiakmi, ale aj pred svojimi rodičmi. Pochvalu si zaslúžia žiaci, ktorí pomáhali s technikou a ozvučením kultúrnej miestnosti.

Tešíme sa na 9. ročník tejto akcie v nasledujúcom školskom roku 2016/2017.