Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

V nedeľu sa v priestoroch Historickej radnice rozdávala „Košická rozprávková pošta“. Odosielateľmi boli všetci štedrí Košičania, ktorí neváhali prispieť na dobrú vec a adresátmi ľudia s pohnutými osudmi. Poštu si prevzali v rámci charitatívneho tradičného Novoročného koncertu Mesta Košice na ktorom sa prerozdeľuje výťažok z Primátorského punču.
Primátor Richard Raši dnes slávnostne otvoril a odovzdal do užívania atletickú dráhu na Základnej škole (ZŠ) Trebišovská. Ide o prvý zrekonštruovaný atletický ovál v Košiciach od čias ukončenia výstavby poslednej košickej ZŠ (r. 1995 – ZŠ Bruselská; sídlisko Ťahanovce).
Bytový podnik mesta Košice, s.r.o. vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh ceny ročného (mesačného) nájmu na nehnuteľný majetok mesta Košice v správe resp. nájme BPMK, s.r.o.. Súťažný návrh je potrebné doručiť v termíne do 3.2.2016 (vrátane) do 15,30 hod.
Bytový podnik mesta Košice, s.r.o. vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh ceny nájomného na nebytové priestory vo vlastníctve mesta Košice a v nájme BPMK, s.r.o. – Hlavná 68, suterén, vchod z ul. Hlavná, výmera 378,15 m2. Súťažný návrh je potrebné doručiť v termíne do 3.2.2016 (vrátane) do 15,30 hod.
Ráno 19. januára 1945 vstúpili do mesta jednotky 18. armády IV. ukrajinského frontu pod velením generála Ivana Petrova. Košice sa tak mohli opäť slobodne nadýchnuť. Boje v Košiciach a ich okolí si vyžiadali životy troch tisícok sovietskych vojakov. O necelých päť mesiacov nato skončila ničivá 2. svetová vojna, ktorá si vyžiadala desiatky miliónov obetí a utrpenie celých národov.