Prejsť na obsah

dvore MŠ Juhoslovanská 4 v Košiciach

Dopraváčik – Vševedko

Na dopravnom ihrisku a školskom dvore MŠ Juhoslovanská 4 v Košiciach na sídlisku Ťahanovce sa v utorok 10. mája 2016 dopoludnia konala sídlisková súťaž Dopraváčik-Vševedko, ktorá je súčasťou májového projektu „Dopraváčik bez výfuku".

Šesťčlenné družstvá predškolákov zo šiestich materských škôl preukázali svoje vedomosti o dopravných značkách, výbave cyklistu, skladali rozstrihané dopravné prostriedky. Príslušníci Policajného zboru SR preverili znalosti detí o pravidlách správania sa chodcov a cyklistov v doprave, o výbave bicykla a o dopravných prostriedkoch. Na kolobežke zvládli slalom medzi kužeľmi a na bicykli sa vystriedali v štafete. Súťažiaci a sprevádzajúce pani učiteľky úspešne zdolali šesť disciplín a boli odmení užitočnými dopravnými cenami pre MŠ aj pre súťažiacich jednotlivcov. Deti mali najväčšiu radosť z klaksónov na bicykel v tvare zvieratiek a z pozvania celej triedy na dopravné ihrisko.

Akcia sa konala pod záštitou starostu MČ sídliska Ťahanovce JUDr. Cyrila Betuša, ktorý súťaž zahájil, vyhodnotil a ocenil zúčastnené materské školy. Plní nových nápadov a vylepšení sa tešíme na ďalšie ročníky dopravnej súťaže Dopraváčik - Vševedko.

Ing. Marcela Šterbáková