Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Vzťah k remeslám a pozornosť k bezpečnosti práce pomôžu u mladých rómskych žiakov upevňovať a pracovné vyučovanie skvalitniť darované pomôcky z U.S. Steel Košice pre Základnú školu Ľudmily Podjavorinskej v Košiciach, ktorú navštevuje približne 1000 žiakov z košického sídliska Lunik IX.
Pätnásť adeptov policajného remesla dnes nastúpilo na trojmesačný vzdelávací kurz na Strednú odbornú školu PZ v Košiciach, ktorý ukončia záverečnou skúškou.
František Knapík, zastupujúci primátor mesta Košice, ktorý kandidoval za pravicovú koalíciu KDH-SDKÚ-DS-SMK-OKS, zvíťazil vo včerajších doplňujúcich voľbách primátora Košíc. Získal 7302 platných hlasov, čo bolo najviac spomedzi siedmich kandidátov.
V objekte na Vojvodskej ul. č. 5, (v súčasnosti využívanom ako jedáleň pre dôchodcov) mesto Košice a mestská časť Juh rozbehli spoločný projekt zameraný na skvalitnenie a rozšírenie sociálnych služieb poskytovaných seniorom mesta pod názvom „Sociálny dom“.
Z pohľadu občana mesta Košice mimoriadne dôležitým bodom programu štvrtkového (6. 4. 06) rokovania Mestskej rady bola príprava a otvorenie Kancelárie prvého kontaktu (KPK) na prízemí košického magistrátu.
Na nádvorí Katovej bašty, pred replikou pamätného domu Františka II. Rákócziho, pripomínajúcej miesto v ktorom trávil v prvej polovici 18. storočia dlhé roky vyhnanstva (v tureckom meste Rodošto) už stojí socha tohto odbojného kniežaťa.
Kontrolnou nočnou akciou zameranou na zmapovanie aktuálnej situácie v Košiciach z hľadiska bezpečnosti, odštartovalo včera (28. 3. 06) vedenie mesta sériu výjazdov do košických ulíc. Zastupujúci primátor Košíc František Knapík zdôvodnil operatívnu kontrolu potrebou dôkladnejšieho spoznania bezpečnostnej situácie priamo v teréne.