Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

„Úloha matky ako darkyne života zostáva navždy výnimočnou, vznešenou a nezastupiteľnou. Žene – matke patrí naša úcta, pretože tvorí základ života, rodiny aj spoločnosti,“ povedal primátor mesta Košice vo svojom príhovore pri príležitosti Dňa matiek.
V zmysle zákona NR SR č. 333/2003 musia byť všetci obecní - mestskí policajti k 1. januáru 2008 na území SR oblečení v jednotnej – modrej uniforme.
Medzi účastníkmi XXIII. snemu Rady európskych obcí a regiónov, ktorý v stredu 10. mája začal v rakúskom Insbrucku nechýba ani primátor mesta Košice Ing. František Knapík.
V nedeľu, 14. mája, o 15, 00 hod si Košičania v priestore Dolnej brány na Hlavnej ulici pripomenú milý sviatok – Deň matiek, tradične pripadajúci na druhú májovú nedeľu v roku.
V náväznosti na koordinačnú dohodu všetkých zainteresovaných strán – VS vodárenská spoločnosť, Slovensky plynárenský priemysel, Slovak Telecom, VS energetické závody zo začiatku tohto roku, pristupuje mesto Košice k ďalšej rekonštrukcií komunikácií v historickom jadre.
Pred košickou historickou radnicou na Hlavnej ulici v nedeľu 7. mája odovzdal primátor František Knapík Cenu mesta a Cenu primátora mesta Košice jednotlivcom a kolektívom, osobnostiam spoločenského a kultúrneho života.
Krajiny V4 organizujú každoročne stretnutia ministrov životného prostredia. Sú vhodnou platformou pre neformálnu výmenu názorov a skúsenosti k aktuálnym témam, často súvisiacim s dianím v EÚ.
V priestoroch košickej historickej radnice prijal v utorok 2. mája primátor mesta Košice Ing. František Knapík predstaviteľov futbalového klubu Lokomotíva, pri príležitosti 60. výročia jeho založenia. Na prijatí sa zúčastnili futbaloví internacionáli z gréckeho ostrova Cyprus. Primátor vo svojom pozdravnom príhovore okrem iného povedal:
Súčasná doba ponúka na jednej strane množstvo nových príležitostí najmä vďaka technickému pokroku, na druhej strane však prináša aj množstvo nástrah.
V aule košickej Teologickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku sa v stredu 3. mája 2006, v rámci programu osláv Dňa mesta Košice, uskutočnilo Medzinárodné ekumenické vedecké sympózium pod názvom Človek v núdzi.