Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Bohatým programom a živou diskusiou sa vyznačovalo XVIII. rokovanie Mestského zastupiteľstva (MZ) v Košiciach, ktoré sa zišlo vo štvrtok, 28. augusta 2008.
Nový česko-slovenský film Tobruk, o príslušníkoch Československého pešieho práporu 11 – Východného, ktorí po boku Britov...
Oznamujem občanom, že dňa 19.8.2008 bolo mestu Košice ako dotknutej obci doručené právoplatné rozhodnutie zo zisťovacieho konania – oznámenia o vypracovaní strategického dokumentu: „ÚZEMNÝ PLÁN OBCE MALÁ IDA“.
Pri príležitosti 40. výročia udalostí z augusta 1968 sa vo štvrtok 21. augusta pri pamätnej tabuli na Hlavnej 7, pripomínajúcej košické obete invázie vojsk Varšavskej zmluvy do bývalého Československa, uskutočnila pietna spomienka.
Pre riešenú lokalitu bola v roku 1992 spracovaná Urbanistická štúdia (regulačný plán) VŠA a 6. výrobného okrsku. Po preskúmaní uvedenej dokumentácie ÚHA mesta Košice rozhodol o jej aktualizácii. Hlavným cieľom aktualizácie je na základe analýzy jestvujúceho stavu definovať a navrhnúť spôsob optimálneho využitia v súčasnosti nevyužívaných plôch a navrhnúť formu a mieru urbanizácie v súčasnosti neurbanizovaného územia, doriešiť systém dopravného sprístupnenia a inžinierskych sietí.
Oznamujem občanom, že dňa 13.8.2008 bolo mestu Košice ako dotknutej obci doručené právoplatné rozhodnutie zo zisťovacieho konania k zámeru činnosti: „VALALIKY, GEČA - KANALIZÁCIA“.
Na trojhodinovú oficiálnu návštevu Košíc prišla 17. augusta delegácia časti členov výberovej komisie na titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2013 na čele s jej predsedom Sir Bobom Scottom z Veľkej Británie, Gottfriedom Wagnerom - členom komisie z Rakúska, Martinom Kováčom – podpredsedom komisie za SR, Katarínou Kosovou – členkou komisie za SR, Jacqueline Pacaud - pozorovateľkou za Európsku komisiu a Lindou Kapustovou Helbichovou z Ministerstva kultúry SR.

7 divov Košíc

15.08.2008 |
Každý má svoje obľúbené miesta. Niekedy aj vie definovať prečo, inokedy slová nestačia. V niektorých prípadoch sa zhodujú s oficiálnymi pamätihodnosťami, no často to môžu byť neznáme veci s osobitým čarom, ktoré neobjavil každý.