Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Odmietavý postoj k násiliu mohla vyjadriť verejnosť včera podvečer na Hlavnej ulici pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti násiliu páchanému na ženách. Verejné zhromaždenie organizované občianskym združením Fenestra sa uskutočnilo ako úvodné podujatie v rámci kampane 16 dní aktivizmu proti násiliu páchanému na ženách.
„Mama má Emu. Ema má mamu.“ Takto si mnoho z nás pamätá na prvé samostatne prečítané vety zo šlabikára, prvej školskej učebnice, ktorá nám otvorila dvere do sveta písmen a súčasne nás vypravila na dlhú cestu za poznaním. Šlabikáre tak ako iné učebnice prešli určitým vývojom odzrkadľujúc pritom potreby danej doby, kým najstaršie šlabikáre na Slovensku boli drevené doštičky nazývané abecedáre, v 15. – 18. storočí neskôr sa už používali šlabikáre nazývané kohútiky, podľa obrázku kohútika na konci t
Už po štvrtýkrát sa Základná škola Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici v Košiciach premenila na čarovný svet hier a hračiek. Stalo sa tak uplynulý víkend, 23. a 24. novembra 2013, kedy sa v priestoroch školy konal obľúbený Festival hier a zábavy pre deti a dospelých pod názvom Hravenisko.
Košická Hlavná ulica aj tento rok na takmer mesiac ožije v duchu rozprávkových Vianoc a prinesie celým rodinám veľa zábavy a niekoľko prekvapení. Už 5. decembra spoločne slávnostne rozsvietime vianočný stromček, čím v našom meste symbolicky odštartujeme Vianoce 2013. Vianočným programom bude Košičanov sprevádzať obrázkový kalendár, ktorý dostanú do svojich poštových schránok.
Miestny odbor Matice slovenskej v Košiciach - Myslave , v spolupráci s Magistrátom mesta Košice a základnými školami Jasov a Postupimská 37 v Košiciach , usporiadali v piatok 22. novembra 2013 v poradí už deviaty ročník krajského matičného festivalu amatérskeho divadla základných škôl z Košického kraja a Prešovského kraja - Divadelné Košice Jozefa Adamoviča a Jula Zborovjana.
Na konferencii v Banskej Bystrici sa udeľovali Čestné uznania za iniciatívnu prácu v oblasti zdravého životného štýlu a prevencie výživou detí a mládeže v školách a v školských zariadeniach. Ocenené boli za mesto Košice PaedDr. Mária Kavečanská, vedúca referátu školstva, športu a mládeže MMK a Magda Ficeriová, vedúca školskej jedálne.
V súvislosti s prebiehajúcimi prácami na odstránení havarijného stavu na moste č. 5850 na ceste II/547 Hlinkova a plánovanými prácami v časti mosta nad komunikáciou Severné nábrežie bude v termíne od 23.11.2013 od 9.00 hod. do 7.12.2013 úplne uzatvorená komunikácia v úseku Dopravná-Košice-Ťahanovce a Medzi mostami-Košice-Džungľa.
Názov predmetu zákazky: Zabezpečenie prípravy a podávania Primátorského punču - alkoholického aj nealkoholického - počas "Košických Vianoc 2013" v dňoch 5.- 23.12.2013, denne od 16,00 do 20,00 hod.
Snaha vedenia mesta Košice optimalizovať počet mestských častí pokračuje. Redukciou by mesto dokázalo ušetriť nemalé finančné prostriedky. Po stretnutiach s jednotlivými starostami, ktoré nepriniesli konkrétny návrh usporiadania mestských častí, chceme do diskusie zapojiť aj občanov.