Prejsť na obsah

30. výročie ZŠ Krosnianska 4, Košice

Oslavy 30. výročia založenia školy

Dňa 8. novembra 2013 sa na ZŠ Krosnianska 4 v Košiciach uskutočnili oslavy 30. výročia založenia školy. O 9.00 hod. sa oslavy začali slávnostnou akadémiou pre všetkých žiakov školy.

V popoludňajších hodinách o 15. 30 hod. oslavy pokračovali pre pozvaných hostí, terajších aj bývalých zamestnancov školy, bývalých žiakov, rodičov žiakov a všetkých priateľov školy.

Hostia si prezreli najprv interiér školy a presunuli sa do telocvične školy, kde už bolo všetko pripravené pre to, aby mohol byť spustený úvodný dokumentárny film o živote žiakov a učiteľov na tejto škole, ktorý natočili žiaci tejto školy. Po ňom nasledoval pestrý kultúrny program, ktorý potešil srdcia všetkých prítomných. Striedali sa čísla spevu, tanca, hovoreného slova, scénok a celý program sprevádzala skupina moderátorov, ktorá vo svojich glosách vtipne okomentovala život a prácu žiakov a učiteľov na vyučovaní.
Diváci snaženie detí a ich radosť ocenili zaslúženým aplauzom.

S kyticou a so slovami vďaky za myšlienku, atmosféru a vystavanie programu predstúpila pred všetkých účinkujúcich aj publikum predsedníčka ZRR p. MUDr. Jana Mušinská a poďakovala všetkým tvorcom akadémie.
Po skončení programu vyzvala zást. riad. školy Mgr. G. Maľová všetkých pozvaných hostí, aby sa premiestnili do priestorov školskej jedálne, kde sa konala slávnostná recepcia.

V úvode sa všetkým prítomným prihovoril riaditeľ školy, PaedDr. Š. Dzurovčák, ktorý stručne zhodnotil dosiahnuté výsledky školy, vyzdvihol pozitíva za 30 ročné obdobie trvania školy a poďakoval sa prítomným za to, že prijali pozvanie a taktiež všetkým sponzorom, ktorí sa podieľali na prípravách osláv .

Nasledovali kytice, ďakovné slová riaditeľovi školy a všetkým zamestnancom :
Poďakovanie z rúk europoslankyne, Mgr. M. Smolkovej
Ďakovný list od primátora Mesta Košice ( odovzdala ved. Ref. školstva MMK Dr. M. Kavečanská)
Vyjadrenie uznania a vďaky ZŠ od vedúcej odboru školstva OÚ, KE 2, Dr. A. Rackovej, (odovzdal odborný radca OÚ, Mgr. I. Vince )
Ďakovný list od starostu MČ KE – Dargovských hrdinov (odovzdal starosta MČ KE- Dargovských hrdinov, Mgr. Jozef Andrejčák)

Za občianske združenie klubu Soroptimist poďakovala za prácu a spoluprácu jej súčasná prezidentka, JUDr. M. Olšanská.

Milým hosťom osláv bol štátny tajomník MV SR , Dr. Jozef Buček, bývalý kolega a riaditeľ školy.

Kyticu vďaky a upomienkový darček dostali z rúk riaditeľa školy, PaedDr. Š. Dzurovčáka, kolegyne súčasné, bývalé, ktoré na tejto škole zotrvali veľa rokov a mnohé z nich počas celoživotnej pracovnej kariéry odišli z tejto školy do dôchodku.

Po oficiálnych príhovoroch nasledovala voľná časť zábavy, recepcia, počas ktorej si pozvaní hostia a zamestnanci školy mohli zaspomínať na časy minulé a porovnať so súčasnými.To všetko za prítomnosti tónov živej hudby, ktorá po celý večer až do neskorých večerných hodín vyhrávala do tanca.

Link na fotogalériu:
https://plus.google.com/photos/108145265237520398811/albums/5944364301889089201#photos/108145265237520398811/albums/5944364301889089201