Prejsť na obsah

Na festivale Divadelné Košice sa predstavili mladé talenty

Miestny odbor Matice slovenskej v Košiciach - Myslave , v spolupráci s Magistrátom mesta Košice a základnými školami Jasov a Postupimská 37 v Košiciach , usporiadali v piatok 22. novembra 2013 v poradí už deviaty ročník krajského matičného festivalu amatérskeho divadla základných škôl z Košického kraja a Prešovského kraja - Divadelné Košice Jozefa Adamoviča a Jula Zborovjana.

Profesionálna porota, na čele s riaditeľom Konzervatória na Exnárovej 8 v Košiciach Mgr. Róbertom Galovicsom, mala pre vysokú kvalitu účinkujúcich amatérskych súborov veľmi ťažkú úlohu vybrať tých najlepších. Tohto ročníka sa zúčastnilo viac ako sto amatérskych hereckých nádejí. Absolútnym víťazom 9. ročníka sa stali žiaci ZŠ Ruskov s divadelnou hrou "Krádež, alebo dievčatá ako také ". Z košických ZŠ sa umiestnila na druhom mieste ZŠ Staničná s hrou "Daj si pozor Adela" a ZŠ Abovská z Barce s hrou " Dievčatko z veže" si odniesla Cenu ministra školstva SR.
Ostatné amatérske divadelné súbory boli odmenené krásnymi knižnými publikáciami a farebnými diplomami MS , ktoré pre tento krajský festival dodal minister školstva Dušan Čaplovič, primátor mesta Košice Richard Raši a zakladateľ festivalu a jeho hlavný organizátor Ing.František Mrva. Budúcoročný, v poradií už desiaty ročník festivalu sa bude opäť konať v priestoroch divadelnej sály na ZŠ Postupimská 37 na Furči.