Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Ocenenie, nesúce meno sv. Gorazda, si v reprezentačných priestoroch hotela Bôrik z rúk ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Dušana Čaploviča prevzalo 91 ocenených pedagógov, z toho dvaja zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Košice.
Mesto Košice sa pri príležitosti svetového dňa povedomia o autizme zapojí do medzinárodnej kampane Light It Up Blue! („Vysvieťte to na modro!“). Iniciatívu podporíme vysvietením dominanty Hlavnej ulice - súsošia morového stĺpu, modrou farbou v noci z 1. na 2. apríla. Košice sa týmto symbolickým gestom pripájajú k ďalším slovenským mestám i svetovým metropolám, ktoré v tento deň spoločne vyjadria solidárnosť a záujem o budovanie povedomia o autizme.
Pri príležitosti tohtoročného Dňa učiteľov sa 31. marca 2014 uskutočnili celomestské oslavy za účasti vedenia mesta, starostov mestských častí, riaditeľov, ocenených pedagógov a zamestnancov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Slávnostné ocenenie pedagógov sa konalo v priestoroch Historickej radnice.
Najväčší kalvársky kostol na Slovensku i kaplnky, ktoré k nemu smerujú si môžete prejsť na najbližšej potulke mestom tento víkend 5. a 6. apríla 2014
Od 1.1.2011 nadobudla účinnosť novela zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí č. 507/2010 Z. z. podľa tejto novely (§ 9a ods. 9 písm. c) a § 9a ods. 8 písm. e) citovaného zákona mesto Košice môže realizovať priamy prenájom a prevod z dôvodov hodných osobitného zreteľa (napr. riešenie potrieb obyvateľov mesta), o ktorých mestské zastupiteľstvo rozhodne trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov.
Trojdňové podujatie s názvom Startup Weekend Košice, ktoré sa uskutočnilo uplynulý víkend na pôde Technickej univerzity v Košiciach bolo príležitosťou pre kreatívnych ľudí s inovatívnymi nápadmi a chuťou podnikať. Už po druhýkrát ho zorganizovala nezisková organizácia Startup Weekend podľa modelu prevzatého z USA. Zámerom podujatia je pomôcť jeho účastníkom s ich podnikateľskými nápadmi, ktoré medzi sebou prezentujú a vyberajú tie najzaujímavejšie. Pomocou mentorov z rôznych odborov ich potom pr
Košičania sa aj tohto roku môžu zapojiť zhasnutím svetiel do najväčšej celosvetovej akcie Hodina Zeme, ktorá každý rok spojí spoločnou myšlienkou viac ako miliardu ľudí na celom svete vo viac ako 6 000 mestách a obciach. Aj Mesto Košice sa tak ako každý rok opäť pripojí k tým, ktorí chcú podporiť túto významnú ekologickú akciu.