Prejsť na obsah

Košický nočný beh sa niesol v duchu dobrej nálady i rekordnej účasti

Rekordných dvetisíc bežcov na novej 10-kilometrovej trati, v tme žiariace osvetlené súsošie Immaculaty, bubnová show, dídžeji, vystúpenia hudobných kapiel, vynikajúc nálada. V tomto duchu sa niesol 3. ročník obľúbeného ľudového behu nočným mestom – Košice Night Run 2014.

Perfektnú atmosféru si pochvaľovali nielen samotní bežci, ale i Košičania, ktorí im fandili. Svorne sa zhodli v tom, že nočný beh ulicami historického centra mesta sa fantastickou náladou približuje k takým veľkým podujatiam, ako napríklad i svetoznámy košický Medzinárodný Maratón Mieru.
 
Fascinujúce výjavy sa odohrávali už na štartovacej čiare, kde sa pred behom navzájom povzbudzovali a burcovali k čo najlepším výkonom nielen osobnosti mesta či profesionálni bežci, ale tiež amatéri, deti, účastníci so striebrom vo vlasoch, domáci aj cezpoľní.

"Behalo sa mi úžasne, Košice Night Run sa z roka na rok stáva svetovejším behom," pochvaľoval si primátor mesta Košice Richard Raši, ktorý dosiahol v tomto roku oveľa lepší čas ako vlani, trať zvládol za výborných 48 minút a 19 sekúnd. „Trať bola krásna, osvetlená, všade množstvo ľudí, vládla výborná nálada, znela hudba, naozaj, bola tu radosť behať."


Okrem primátora sa podujatia zúčastnila aj viceprimátorka mesta Renáta Lenártová, spolu s nadšenými žiakmi košických základných škôl zabehli polovičnú trať.

Chválou na adresu vydareného športového podujatia a jeho organizátorov nešetrili ani zahraniční účastníci Košice Night Run 2014, ktorí do metropoly východu pricestovali z USA, Veľkej Británie, Talianska, Portugalska, exotickej Brazílie, Mexika, Francúzska alebo Fínska.