Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

V piatok, 14. marca bola v Košiciach slávnostne otvorená pobočka zahraničnej spoločnosti Holcim Business Services podnikajúcej v oblasti výroby stavebných hmôt. Vo Švajčiarsku registrovaná spoločnosť vlastní na Slovensku niekoľko prevádzok zaoberajúcich sa výrobou cementu, betónu, kameňa a stabilizáciou zemín.
O Košiciach už bolo napísaných množstvo rôznych publikácií. Fanúšikovia písaného slova i fotografií, ktoré približujú mesto Košice širokej verejnosti, sa v týchto dňoch môžu tešiť z ďalších veľmi zaujímavých diel prezentujúcich krásy druhého najväčšieho mesta na Slovensku, Košického kraja, ale i rôznych krajín. Najnovšie publikácie A. Jirouška a R. Schustera boli za účasti autorov slávnostne uvedené do života v pondelok, 10. marca v zasadacej sieni Historickej radnice v Košiciach.
Uplynulý víkend sa v centre Košíc uskutočnil prvý ročník rozprávkového festivalu Zimomravenie. Prvé slnečné lúče a pestrý program rodinného podujatia prilákali na Hlavnú ulicu množstvo detí a ich rodičov. V bezprostrednom centre mesta pre nich bola pripravená dobrodružná hra, v ktorej rozprávkové bytosti skúšali vedomosti, zručnosť a šikovnosť súťažiacich rodín.
Hoci prvé veľké opravy výtlkov by mohli začať začiatkom apríla, využili sme hneď prvé tohtoročné teplejšie dni aj na to, aby sme vyšli v ústrety motoristom. S opravami sa už začalo takmer na celom území mesta na hlavných ťahoch, v rozpočte je na to vyčlenených milión eur.
Program ponúka európskym firmám, ktoré chcú otvoriť či rozšíriť podnikateľské aktivity na japonskom a kórejskom trhu, koučing, strategické a logistické služby, ale aj finančnú podporu
Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí dáva do pozornosti program Európskej komisie ETP (Executive Training Program), o ktorý sa môžu uchádzať aj slovenskí podnikatelia plánujúci obchodné a investičné aktivity na trhoch v Kórejskej republike alebo v Japonsku, prípadne ktorí v týchto krajinách už pôsobia. Najneskorší termín pre zaslanie prihlášky: 15. máj 2014
Priestory Štátnej filharmónie Košice opäť ožijú programom pre najmenších. Hudobno-tvorivé dopoludni, ktoré sa uskutoční už túto sobotu, 15. marca o 10.00 hod. ponúkne deťom poznanie i zábavu. Širokú paletu nástrojov a dielo klasickej hudby spoznajú cez pôsobivé dielo Camille Saint-Saënsa, Karneval zvierat.
Vážení Košičania, prichádza opäť jar a ako už býva v tomto období nevyhnutným pravidlom, musíme znova verejne upozorňovať na zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiarov. Pozostatky starej suchej trávy, lístia, buriny a ihličia sú mimoriadne rizikové z hľadiska možného vzniku požiaru a jeho rozšírenia najmä v lesných porastoch.