Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Košická zoologická záhrada pripravila pre návštevníkov bohatý program aj počas jesenných dní. Od pondelka 26. októbra otvára Týždeň duchov, tradičnú akciu spojenú s vyrezávaním tekvíc. Týždeň duchov, ktorý potrvá do nedele 1. novembra, je výzvou pre žiakov základných škôl, ktorí chcú predviesť svoj kumšt a šikovnosť pri zhotovovaní tekvicových strašidiel. Všetky svietiace, blikajúce a inak príťažlivé diela budú v tomto období zdobiť areál.
Športová olympiáda seniorov Košice 2015 sa uskutočnila vo štvrtok 22. októbra na športoviskách Hotelovej akadémie na Južnej triede č. 10. Mottom olympiády seniorov sa stala podpora všestranných telovýchovných aktivít, ktoré v roku 2016 budú naplňovať myšlienku Košice Európske mesto športu a tak trochu ísť aj príkladom pre mladších, pretože ani jeden zo seniorov účastníkov olympiády nedostal potvrdenie od lekára, že je oslobodený od telocviku. Len priestorové a organizačné limity obmedzovali úč
Mesiac november v Košiciach je spojený s Festivalom sakrálneho umenia a ním i s oslavou sv. Alžbety, patrónky mesta a košickej gotickej katedrály. V priebehu dvoch týždňov aj v tomto roku ponúkne bohatú prehliadku hudby, slova, vokálneho a výtvarného umenia.
Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 19.10.2015 mu bolo ako dotknutej obci doručené rozhodnutie o tom, že sa ďalej nebude posudzovať podľa zákona o EIA navrhovaná činnosť: „Modernizácia električkového depa DPMK“
Zabezpečiť správnu výživu detí a mládeže patrí medzi základne požiadavky hospodársky a kultúrne vyspelej spoločnosti, lebo zabezpečuje vhodné stravovanie a plní tiež výchovnú úlohu pri vytváraní stravovacích návykov. Školské stravovanie si v týchto dňoch pripomína 70. výročie existencie školského stravovania v Čechách a na Slovensku.
Austrálska spoločnosť Howe, ktorá patrí k popredným svetovým výrobcom kožených materiálov pre vozidlá prestížnych značiek, otvorila (19. 10. 2015) v košickom Immoparku novú výrobnú halu. Vďaka tomu tam nájde svoje pracovné uplatnenie až 700 ľudí.
Bytový podnik mesta Košice, s.r.o. vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh ceny ročného (mesačného) nájmu na nehnuteľný majetok mesta Košice v správe resp. nájme BPMK, s.r.o.. Súťažný návrh je potrebné doručiť v termíne do 3.11.2015 (vrátane) do 15,00 hod
Bytový podnik mesta Košice, s.r.o. vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh ceny nájomného na nebytové priestory vo vlastníctve mesta Košice a v nájme BPMK, s.r.o. – Hlavná 68, suterén, vchod z ul. Hlavná, výmera 378,15 m2. Súťažný návrh je potrebné doručiť v termíne do 3.11.2015 (vrátane) do 15,00 hod.