Prejsť na obsah

ZŠ Staničná 13, Košice

Celoslovenské kolo Olympiády v anglickom jazyku
23.3.2016

Základná škola Staničná v Košiciach je známa svojím zameraním na cudzie jazyky. Výučba cudzích jazykov začína už v prvom ročníku. Žiaci majú možnosť zdokonaliť sa a prehlbovať učivo aj v popoludňajších hodinách v jazykovej škole, ktorá je súčasťou Základnej školy Staničná 13.

Veľkú zásluhu na dobrých výsledkoch žiakov v rôznych súťažiach a olympiádach cudzích jazykov má vďaka vedeniu školy aj technické, materiálne, ale aj personálne vybavenie našej školy. Pani riaditeľka PaedDr. Eva Pillárová svojou podporou a pozitívnym prístupom k modernizácii školy zabezpečuje a vytvára podmienky pre kvalitnú výučbu cudzích jazykov a prácu pedagógov so žiakmi.
Tohto roku bola najúspešnejšou účastníčkou Olympiády v anglickom jazyku žiačka VII.A triedy, Scarlett Jinová, ktorá sa ako víťazka školského kola nominovala do okresného kola. Víťazstvom v okresnom kole si zabezpečila účasť v krajskom kole, kde spomedzi 14-tich zúčastnených suverénne zvíťazila a prebojovala sa do celoslovenského kola.

V predveľkonočnom období, keď sa už jej spolužiaci tešili a pripravovali na prázdniny, Scarlett sa trápila s úlohami a zadaniami na celoslovenskom kole Olympiády v anglickom jazyku, ktoré sa konalo 23.3.2016 v Bratislave. Aj tu potvrdila nielen nadanie na jazyky, ale svojimi vedomosťami sa prepracovala na peknú tretiu pozíciu vo svojej kategórii v rámci celého Slovenska. Toto umiestnenie je zadosťučinením za jej usilovnosť, húževnatosť a zodpovednosť, s akou pristupovala k štúdiu a príprave na každé kolo súťaže, ale zároveň aj výzvou pre ňu samotnú, aby sa ďalej zdokonaľovala v štúdiu a v budúcnosti dosiahla ešte lepšie umiestnenie.

Vďaka za dobrú reprezentáciu školy patrí nielen žiakom Základnej školy, ktorí ju reprezentujú, ale aj pedagógom, ktorí ich na súťaže pripravujú a celému vedeniu školy, ktoré im vytvára priaznivé podmienky k štúdiu.

Mgr. Darina Lopatniková