Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Mesto Košice Vás pozýva na V. ročník Košickej šarkaniády, ktorá sa uskutoční 24.9.2016 ( v prípade nepriaznivého počasia 1.10.2016) od 13:00 do 17:00 hod. na lúke nad kláštorom – KVP, kde na vás čaká mnoho atrakcií
Bytový podnik mesta Košice, s.r.o. vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh ceny ročného (mesačného) nájmu na nehnuteľný majetok mesta Košice v správe resp. nájme BPMK, s.r.o.. Súťažný návrh je potrebné doručiť v termíne do 28.9.2016 (vrátane) do 15,30 hod.
Európsky týždeň mobility vyhlasuje Európska komisia každoročne v termíne od 16. do 22. septembra. Ide o osvetovú kampaň zameranú na používanie verejnej dopravy, cyklistiky, pešej dopravy a podporu európskych miest a obcí pri presadzovaní udržateľnej mobility. Témou tohtoročného Európskeho týždňa mobility je „Inteligentná a udržateľná mobilita – Investícia do Európy”
S príchodom nového školského roka si rodičia školopovinných detí často kladú otázku na akú školu svoje dieťa prihlásiť. Kvalitné vzdelanie je jedným z významných faktorov, ktoré ovplyvnia smerovanie mladého človeka na celý život. Pomôcť pri rozhodovaní kam nasmerovať budúcnosť svojho potomka, môže i aktualizované hodnotenie základných a stredných škôl inštitútom pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO).
Z dôvodu opravy koľajového prejazdu v križovatke Kuzmányho – Šrobárova bude v dňoch 15.09.2016 - 21.09.2016 úplne uzatvorený uvedený koľajový prejazd.
Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 08.09.2016 mu bolo ako dotknutej obci doručené rozhodnutie o tom, že sa nebude posudzovať podľa zákona o EIA strategický dokument : „Územný plán zóny Košice - Domino“
Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 08.09.2016 mu bolo ako dotknutej obci doručené rozhodnutie o tom, že sa nebude posudzovať podľa zákona o EIA navrhovaná činnosť: „Bytový dom s polyfunkciou – Herberia“
Primátor mesta Košice Richard Raši predloží na zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Košiciach 12.9.2016 návrh na uznesenie, ktorý ho v prípade dostatočnej poslaneckej podpory splnomocní zlepšiť parkovací systém podľa pripomienok a návrhov Košičanov. Návrh na uznesenie totiž obsahuje zmeny, vychádzajúce z požiadaviek obyvateľov nášho mesta, ktoré budú podkladom pre zmenu všeobecne záväzného nariadenia č. 157 o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzenom území mesta Košice (VZN).
Mesto Košice opätovne vyzýva aktivistov - organizátorov petície proti parkovaniu, aby predložili petičné hárky v súlade so zákonom o petičnom práve a legitimizovali tak svoju požiadavku na zrušenie zavádzaného parkovacieho systému v desiatich rezidentských zónach a na vrátenie systému parkovania do stavu pred 1.7.2016, kedy prevládal v týchto rezidentských zónach chaos a nervozita.
Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 08.09.2016 mu bol ako dotknutej obci doručený zámer činnosti: „Národné tenisové centrum Košice“ MČ Košice - Západ, k.ú. Terasa, pozemok bývalého futbalového ihriska nad Popradskou ulicou