Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HC Košice nastúpia už na svoje ôsme finále po sebe a celkovo pätnáste. Ich súperom budú hokejisti HC05 Banská Bystrica, ktorí premiérovo zabojujú o majstrovský titul. Prvý duel odohrajú títo súperi v stredu 1. apríla o 17,00 hod. v košickej Steel aréne. Pri tejto príležitosti sa primátori oboch miest Richard Raši a Ján Nosko stretnú v metropole východu a uzavrú netradičnú stávku, pričom každý z nich verí vo víťazstvo svojho tímu.
Mesto Košice oznamuje v zmysle §19b stavebného zákona, že dňom 01.04.2015 začína obstarávať nový Územný plán mesta Košice. Územný plán bude komplexne riešiť priestorové usporiadanie a funkčné využívanie územia, určovať jeho zásady a regulatívy so zreteľom na životné prostredie, ekologickú stabilitu územia, kultúrno-historické hodnoty, územný rozvoj a tvorbu krajiny.
Mesto Košice oznamuje v zmysle §19b stavebného zákona, že dňom 1.4.2015 začína obstarávať nový Územný plán mesta Košice. Územný plán bude komplexne riešiť priestorové usporiadanie a funkčné využívanie územia, určovať jeho zásady a regulatívy so zreteľom na životné prostredie, ekologickú stabilitu územia, kultúrno-historické hodnoty, územný rozvoj a tvorbu krajiny.
Päť silných príbehov, viac ako 90-tisíc divákov, 80 – 100-tisíc účinkujúcich z 8 krajín Európy a Japonska na 8 – 13 pódiách, hrací priestor cca 1 štvorcový kilometer. Taká je doterajšia bilancia uplynulých 5 ročníkov Imaginácií, na Slovensku ojedinelého projektu plenérových open-air predstavení z tvorivej dielne košického Staromestského divadla Petra Raševa.
Pri príležitosti Dňa učiteľov sa dňa 30. marca 2015 o 10:00 hod. uskutočnili celomestské oslavy Dňa učiteľov za účasti vedenia mesta, starostov MČ, riaditeľov, ocenených pedagógov a zamestnancov škôl a školských zariadení v územnej a zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Slávnostné ocenenie pedagógov primátorom mesta Richardom Rašim sa uskutočnilo v Historickej radnici na Hlavnej ulici v Košiciach.
Vypnutím verejného osvetlenia na jednej z komunikácií sa Košice aj tento rok symbolicky zapoja do celosvetového podujatia Hodina Zeme, konajúcom sa od roku 2007. Mesto Košice tak zdieľa myšlienku organizátora projektu, ktorou je upriamiť pozornosť na ochranu životného prostredia a možnosti ekologickejšieho spôsobu života.
Ulice miest sa tohto roku sfarbili do žlta už 27. marca. Narcis- symbol jari, ale najmä nádeje si ľudia pripínajú na znak spolupatričnosti s ľuďmi, ktorí bojujú so zákernou rakovinu.
Východoslovenská investičná agentúra (VIA) organizuje, pod záštitou predsedu vlády SR Roberta Fica, s podporou MH SR, MZVaEZ SR a v spolupráci so SARIOM, VÚC Košice, VÚC Prešov, mestom Košice a ukrajinským partnerom OOO „Kratos“ Krivoj Rog, v dňoch 20.4.2015 až 23.04.2015 prvé „Slovensko-Ukrajinské Fórum 2015“, spojené s výstavou. Podujatie sa bude konať v priestoroch „Kulturparku Košice“, ktoré boli vybudované v rámci projektu Košice Európske hlavné mesto kultúry 2013.
Mesto Košice, zastúpené primátorom mesta MUDr. Richardom Rašim PhD., MPH, ako orgán územného plánovania oznamuje v zmysle § 19 b ods. 1, písm. a zákona č. 50 / 1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku ( stavebný zákon ) v znení neskorších zmien a doplnení, začatie obstarávania Územného plánu zóny Košice - Košická Nová Ves - Zmeny a doplnky 2015.