Prejsť na obsah

Vedenie mesta ocenilo učiteľov

Pri príležitosti Dňa učiteľov sa dňa 30. marca 2015 o 10:00 hod. uskutočnili celomestské oslavy za účasti vedenia mesta, starostov MČ, riaditeľov, ocenených pedagógov a zamestnancov škôl a školských zariadení v územnej a zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Slávnostné ocenenie pedagógov primátorom mesta Richardom Rašim sa uskutočnilo v Historickej radnici na Hlavnej ulici v Košiciach.

„Deň učiteľov považujem za sviatok vzdelávania a múdrosti. Ide o príležitosť poďakovať z úrovne Mesta Košice všetkým, ktorí znalosťami, obetou a trpezlivosťou formujú človeka a spoločnosť," uviedol primátor.

Pri príležitosti Dňa učiteľov 2015 si 35 pedagogických zamestnancov škôl a školských zariadení v územnej a zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice prevzalo nielen z jeho rúk, ale aj viceprimátorov Renáty Lenártovej a Martina Petruška poďakovanie za dlhoročnú pedagogickú prácu, mimoriadne výsledky dosiahnuté vo výchovno-vzdelávacom procese, inovatívny prístup vo vzdelávaní, či starostlivosť o postihnutých a talentovaných žiakov, za dlhoročné pedagogické majstrovstvo, odbornú erudovanosť, pedagogický takt a príkladné charakterové vlastnosti .