Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Meteorológovia upozorňujú na pokračujúci nárast teplôt ovzdušia. Primátor mesta Košice Richard Raši preto rozhodol o prijatí opatrení, ktoré majú zmierniť nepríjemné horúčavy v meste a zároveň pomôcť Košičanom, aby ich zvládli čo najlepšie. Budú sa polievať ulice, zeleň, pribudnú špeciálne rosiče vody.
Málokedy sa dá dostať do synagóg. Tentokrát sa exkluzívne vyberieme do židovských pamiatok na dvojpotulke mestom Košice tento víkend 4. a 5. júla 2015
Od 5. júla 2015 dochádza k zmenám trás liniek a cestovných poriadkov z dôvodu uzavretia križovatiek Protifašistických bojovníkov – Rooseveltova a k uzavretiu cestno-koľajového prejazdu v križovatke Štúrova – Moyzesova – Rastislavova. Dopravný podnik mesta Košice zrealizoval tieto zmeny z dôvodu pokračovania stavieb Integrovanej koľajovej dopravy (IKD) a Modernizácie električkových uzlov (MEU).
Zámerom Mesta Košice je v rámci realizácie projektu „ Mesto Košice deťom“ každoročne oceniť z úrovne primátora mesta - ďakovným listom a vecnými cenami - žiakov základných škôl, základných umeleckých škôl a centra voľného času v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Dnes sa uskutočnil v priestoroch Historickej radnice v Košiciach 10. ročník ocenenia úspešných žiakov.
Najväčší stredoeurópsky literárny festival Mesiac autorského čítania už po piatykrát pozýva milovníkov literatúry do Košíc. Každý večer tu pre návštevníkov otvorí svoje brány, aby v čase od 3. júla do 2. augusta 2015 v areáli Kasární/Kulturpark na Kukučínovej ulici predstavil nielen národnú literatúru rôznych európskych krajín, ale prostredníctvom jej tvorby aj samotné krajiny.