Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Neodpratané chodníky po nedávnom snežení priniesli aj mnoho sťažností od obyvateľov, ktorým sa nepáči postup zimnej údržby. Tú má v Košiciach podľa zmluvy s mestom na starosti spoločnosť Kosit. Podľa informácií z SHMÚ pritom v Košiciach nasnežilo najmenej spomedzi vyše 20 miest na Slovensku, v ktorých meteorólogovia zverejňujú stav snehovej pokrývky. V piatok ráno bolo na letisku 7 cm snehu. Stav na niektorých chodníkoch v meste však aj napriek tomu pripomína skôr čerstvú snehovú kalamitu.
Kedy bude možné cestovať na jeden cestovný lístok medzi rôznymi dopravcami v Košickom alebo Prešovskom kraji vrátane tých na železnici? Budú platiť rovnaké zľavy pri cestovaní v Košiciach alebo Prešove? Aj tieto zaujímavé otázky sa dnes riešili v Historickej radnici mesta Košice, kde sa uskutočnilo stretnutia predstaviteľov Košíc a Prešova na úrovni mesta a kraja. Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček diskutoval s predsedom Košického samosprávneho kraja Rastislavom Trnkom, predsedom Prešovského samosprávneho kraja Milanom Majerským a primátorkou Prešova Andreou Turčanovou o prienikoch spolupráce na medzimestskej a krajskej úrovni.
Informácia o začatí správneho konania vo veci výrubu drevín a krovitých porastov : v MČ Sever kat. územie Kamenné Žiadateľ: Východoslovenská distribučná a. s. Mlynská 31, 042 91 Košice Dátum podania žiadosti: 08.01.2019 Informácia o začatí správneho konania vo veci výrubu drevín a krovitých porastov : v MČ Sever kat. územie Kamenné Žiadateľ: Východoslovenská distribučná a. s. Mlynská 31, 042 91 Košice Dátum podania žiadosti: 08.01.2019
V zmysle § 30, 31 a § 23 zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v platnom znení oznamujeme, že mesto Košice ako orgán územného plánovania (podľa § 16 a § 18 stav. zákona) na základe podnetov zo strany Mestskej časti (ďalej MČ) Košice – Lorinčík MČ a Útvaru hlavného architekta mesta Košice (ďalej ÚHA) začalo s prerokovaním Zmien a doplnkov Územného plánu zóny Košice – Lorinčík 2018 (ďalej ÚPN-Z).
V uplynulých dňoch zasiahlo naše mesto sneženie a výška bielej periny dosahuje podľa údajov SHMÚ z dnešného rána na košickom letisku 7 cm. Viacerí občania aj médiá adresovali vedeniu mesta otázky ohľadom aktuálneho stavu zimnej údržby v našom meste.