Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Bytový podnik mesta Košice, s.r.o. vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh ceny ročného (mesačného) nájmu na nehnuteľný majetok mesta Košice v správe resp. nájme BPMK, s.r.o. . Súťažný návrh je potrebné doručiť v termíne do 14.02.2019 (vrátane) do 14:00 hod.
V pondelok predpoludním sa v priestoroch Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) konal brífing k aktuálnym udalostiam v DPMK. Dôvodom na jeho zvolanie boli v uplynulých dňoch dve vážne poruchy v električkách Vario LF2 Plus. Len zhodou šťastných náhod sa žiaden z cestujúcich nezranil, keď brzdový kotúč dvakrát počas jazdy prerazil podlahu električky a raz skončil až v jej strope. Zástupcom médií na ich otázky odpovedal primátor mesta Košice Jaroslav Polaček a generálny riaditeľ Vladimír Padyšák.
Pestrá mozaika vianočných programov, ktorú každoročne pripravuje Mesto Košice, nesie názov Košické rozprávkové Vianoce. Počas nich to nie je len o rozprávkovej atmosfére najkrajších sviatkov roka, zábave, či stretnutiach s priateľmi na vianočných trhoch, ale aj o charite a túžbe pomáhať. To, že Košičania majú skutočne láskavé a dobré srdce dokazuje aj suma, ktorou prispeli na Primátorský punč. Tohtoročný výťažok v celkovej sume 18.772, 69 € odovzdalo vedenie mesta na Novoročnom koncerte zástupcom štyroch vybraných organizácií.
Za necelý týždeň zaregistroval Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) dve identické závažné poškodenia električiek Vario LF2 plus na rýchlodráhe do U.S. Steelu. V oboch prípadoch došlo k prasknutiu brzdového kotúča zaisťovacej brzdy, ktorá slúži na dobrzdenie električky. Len zhodou šťastných náhod sa žiaden z cestujúcich nezranil, keď brzdový kotúč prerazil podlahu a skončil až v streche.
Rozhodnutie Okresného úradu Košice, odbor starostlivosti o životné prostredie ako miestne a vecne príslušného orgánu štátnej správy odpadového hospodárstva podľa § 5 ods. 1 zákona č. 525/2003 Z. z. o štátnej správy starostlivosti o životné prostredie o určení, že vozidlo sa stáva starým vozidlom.