Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS) už takmer poldruha mesiaca nezrealizovala dve rozhodnutia Mestského zastupiteľstva v Košiciach. To na svojom zasadnutí 10. decembra 2018 schválilo uznesenie, aby bol do Predstavenstva VVS vymenovaný primátor mesta Jaroslav Polaček. Poslanci vtedy takisto schválili, aby bol do Dozornej rady spoločnosti vymenovaný námestník primátora Marcel Gibóda.
V rámci Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov sa v pondelok 21. 1. 2019 v Historickej radnici v Košiciach za účasti viacerých biskupov ako aj zástupcov mesta Košice, Košického samosprávneho kraja a hostí uskutočnila už 25. Ekumenická bohoslužba slova pod názvom: „Len o spravodlivosť sa budeš usilovať“.
Mesto Košice je od 7. januára 2019 výlučným prevádzkovateľom parkovacích miest v zóne plateného parkovania. Obyvatelia, ale aj návštevníci mesta čoraz viac uprednostňujú platbu parkovného do mestskej kasy. Dokazujú to aj príjmy, ktoré mesto Košice získalo z parkovného prostredníctvom zaplatených SMS.
Na Magistráte mesta Košice sa dnes uskutočnilo stretnutie expertných tímov mesta Košice a parkovacej spoločnosti EEI. Zúčastnili sa ho mimoriadny splnomocnenec mesta Henrich Burdiga, konateľ EEI Ján Fellegi ako aj právni zástupcovia oboch strán. Hlavným cieľom bolo definovať sporné otázky, ktorých vyriešenie je podmienkou urovnania vzájomných vzťahov.
Mesto Košice ako orgán územného plánovania podľa § 16 ods. (2) a § 18 ods. (4) zákona č. 50/1976 Zb. v znení neskorších predpisov (Stavebný zákon) oznamuje verejnosti a vlastníkom regulovaných pozemkov v súlade § 20 ods. 3 zákona č. 50/1976 o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (Stavebný zákon) v znení neskorších zmien a doplnení verejné prerokovanie návrhu „Zadania Územného plánu zóny Košice – Šebastovce“.
Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 15.01.2019 bol Mestu Košice ako dotknutej obci doručený „Rozsah hodnotenia“ navrhovanej činnosti: „Strategický park Haniska“