Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Pred takmer troma rokmi dal bývalý starosta Sídliska Ťahanovce odstrániť všetky prekážky z tamojšieho skateparku, čo zdôvodnil bezpečnosťou a zvýšeným hlukom, na ktorí sa sťažovali obyvatelia. Jeho nástupca Miloš Ihnát dal pokyn športovisko zrušiť úplne a vybudovať tam florbalové ihrisko. Ťahanovská samospráva argumentuje trojnásobne vyšším záujmom o florbal, čo im vraj vyšlo z ich vlastného prieskumu. Primátor mesta Jaroslav Polaček rozumie sklamaniu skateboardistov, medzi ktorými nechýba ani Ťahanovčan a 4-násobný víťaz pretekov Svetového pohára Richard Tury. Mrzí ho, že sa o úplnom zrušení športoviska podobne ako mladí športovci dozvedeli aj predstavitelia mesta až z médií bez toho, aby sa o jeho ďalšom osude viedla verejná diskusia.
Viac peňazí do zimnej údržby, na rôzne druhy sociálnych služieb, na bezpečnosť v meste, či do opráv komunikácií, do škôl a školských zariadení, pre zvieracie útulky, vybudovanie cyklochodníkov a viaceré investície vrátane I. etapy Košickej futbalovej arény sľubuje návrh rozpočtu mesta na rok 2019, o ktorom majú budúci štvrtok rokovať poslanci Mestského zastupiteľstva.
Na mimoriadnom zasadnutí košického mestského zastupiteľstva schválili poslanci po 2,5-hodinovej diskusii zmeny Všeobecne záväzného nariadenia (VZN) č. 157 o platenom parkovaní v Košiciach. Zmeny súvisia so skutočnosťou, že sa Mesto Košice začiatkom januára stalo namiesto spoločnosti EEI prevádzkovateľom parkovacieho systému v Košiciach. Novelizované VZN nadobudne svoju účinnosť od 16. februára.