Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Blesky, vizuálne efekty a elektrické výboje sprevádzali v sobotu 20. mája od 19. hodiny návštevníkov Slovenského technického múzea v Košiciach, ktoré sa zapojilo do druhého ročníka podujatia Noc múzeí.
Pod záštitou primátora mesta Košice Františka Knapíka sa dnes v Košiciach uskutočnil medzinárodný pracovný seminár o kultúrnej krajine. Za podpory Európskej komisie (program Cultura 2000) ho v spolupráci s mestom Košice pripravila MVO Ľudia a voda
Mesto Košice sa po prvý krát rozhodlo 30. mája tohto roku pripojiť k iniciatíve nazvanej Deň európskych susedov, ktorej zmyslom je raz v roku podnietiť ľudí z miest, aby so svojimi susedmi a priateľmi zdieľali jedlo.
Obce a mestá začínajú oddnes vydávať prenosné voličské preukazy pre júnové parlamentné voľby. Posledný termín na ich vyzdvihnutie je dva dni pred voľbami, teda 14. júna. Voličský preukaz musí obec vystaviť na počkanie.
Pobočku bratislavského Migračného informačného centra (MIC) Úradu Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) otvorili vo štvrtok, 18. mája na Hlavnej ulici č. 68 v Košiciach.
„Vo chvíli, keď EÚ pristupuje k revízii Lisabonskej stratégie, my primátori miest Štrasburského klubu potvrdzujeme svoju vôľu aktívne sa zúčastňovať na úspešnej realizácii jej cieľov, na podpore modelu rozvoja, založeného na rešpektovaní rovnováhy medzi ekonomickými, sociálnymi a evironmentálnymi rozmermi,“ hovorí sa vo vyhlásení, ktoré v stredu 17. mája podpísal na radnici, spoločne so svojimi kolegami z nových a budúcich členských krajín EÚ košický primátor František Knapík.
Význam európskych metropolí v tzv. Lisabonskej stratégií EÚ a zvyšovanie atraktivity mestských teritórií sú nosné témy, ktorým sa bude v utorok venovať (16. 5. 06) okrúhly stôl primátorov európskych miest v rámci tzv. Štrasburského klubu.