Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Pred prvým finálovým duelom hokejovej Tipsport extraligy medzi klubmi HC Košice a HK Nitra, uzavreli primátori oboch miest stávku. Rozhodli sa, že primátor zdolaného finalistu venuje deťom z vybraného športového zariadenia v meste víťaza športové náradie, hokejky a dresy. Richard Raši sa napriek tomu, že stávku vyhral, rozhodol obdarovať aj deti v Nitre.
Ťažba uránu by mala v budúcnosti na Slovensku dostať zelenú iba v prípade súhlasu dotknutej verejnosti. Ministerstvo životného prostredia plánuje v stredu na rokovanie vlády predložiť novelu geologického zákona, ktorá by mala zaviesť povinné referendá v dotknutých obciach pred povoľovaním ťažby. Envirorezort tak reaguje najmä na možnú ťažbu uránu na Jahodnej pri Košiciach. Návrh dnes na brífingu predstavil minister životného prostredia Peter Žiga spolu s primátorom mesta Košice Richardom Rašim.
Z dôvodu priaznivej meteorologickej a hydrometeorologickej situácie a vykonania povodňových záchranných prác, ako aj vykonania preventívnych technických opatrení zameraných na zlepšenie odtokových pomerov a odstránení nánosov, zaniklo nebezpečenstvo ohrozenia života, zdravia osôb a škôd na majetku.
Víkendové dažde a veľmi vysoké prietoky na Hornáde v maximálnej miere zadržiavala vodná nádrž Ružín, ale aj tak sa v Košiciach hladina Hornádu zdvihla až tak, že krízový štáb Mesta Košice, vzhľadom na vysoké stavy vody v prítokoch Hornádu, vyhlásil v prímestských častiach mesta III. stupeň povodňovej aktivity.
Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 16.05.2014 mu bolo ako dotknutej obci doručené rozhodnutie o tom, že sa ďalej nebude posudzovať podľa zákona o EIA navrhovaná činnosť: „Zberný dvor odpadov, Magnezitárska ul.“
Základná škola, Hroncova 23, Košice ...škola plná prekvapení s partnermi: Kraso Centrum Košice a Skating Club Košice OTVÁRA ŠPORTOVÚ TRIEDU so zameraním na KORČUĽOVANIE
Unikátne fotografie Martina Črepa zaplnia vo štvrtok 22. mája park pri Spievajúcej fontáne na Hlavnej ulici v Košiciach. Súčasťou vernisáže bude projekcia sprievodného dokumentárneho filmu Human Family od Borisa Bočeva.
Z dôvodu neustále pretrvávajúcej nepriaznivej meteorologickej a hydrometeorologickej situácie došlo dňa 17.5.2014 k zvýšeniu hladiny drobných vodných tokov a významných vodných tokov (Hornád) na území mesta Košice a k ohrozeniu života, zdravia, majetku a životného prostredia.
Mestské lesy Košice a.s. vzhľadom na vzniknutú situáciu spôsobenú nepriaznivým počasím odporúčajú občanom nevstupovať do lesa z dôvodu pretrvávajúceho nebezpečenstva padania stromov a konárov a zvýšenej pracovnej aktivite súvisiacej s odstraňovaním vzniknutej kalamity.