Prejsť na obsah

Ocenené školy v rámci projektu Zelená škola

Zelená škola je najväčší certifikačno-vzdelávací ekoprogram na svete, do ktorého je zapojených viac ako 40 000 škôl  z 53 krajín svta.

Priateľské vzťahy so žiakmi, pozitívna zmena myslenia a správania, zmysluplne využitý čas, nadšenie a optimizmus. To všetko sa spája so školami, ktoré sú súčasťou najväčšieho vzdelávacieho ekoprogramu na svete, programu Zelená škola.

Cieľom programu je podpora školských komunít, v ktorých si ich členovia vyskúšajú čaro i nástrahy spolupráce. Žiaci s pomocou učiteľov a rodičov riešia reálne potreby svojej školy a okolia, čím pomáhajú k pozitívnej zmene.

Realizácia programu podporuje na školách priestor na rozvoj tvorivého a kritického myslenia. Praktická a holistická environmentálna výchova umožňuje nachádzanie súvislostí a hlbšie porozumenie. Na školách zapojených v programe dochádza k zlepšeniu medziľudských vzťahov a atmosféry prostredníctvom spolupráce na spoločných cieľoch.

Certifikát Zelená škola je udeľovaný školám, ktorým sa podarí úspešne zrealizovať " sedem krokov k Zelenej škole, dosiahnúť viditeľné zmeny v škole a jej okolí a splniť certifikačné kritéria.

Na Slovensku, v rámci 9. ročníka programu Zelená škola,  bolo zapojených 272 škôl, z ktorých 68 získalo certifikát " Zelená škola, 11 škôl získalo diplom " Na ceste k Zelenej škole", a 3 školy získali ocenenie " Ste na správnej ceste".


Mesto Košice s radosťou uvítalo informáciu, že 3 školy v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti získali významné  ocenenie.

Základná škola, Kežmarská 28  a Základná škola, Janigova 2 získali za svoje aktivity v uplynulých dvoch školských rokoch  medzinárodný certifikát " Zelená škola" a vlajku siete Eco Schools.

Základná škola s materskou školou, Želiarska 4 získala za svoje aktivity v uplynulom školskom roku ocenenie " Ste na správnej ceste".

Úspešným školám blahoželáme k dosiahnutému úspechu.