Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Od 1.1.2011 nadobudla účinnosť novela zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí č. 507/2010 Z. z. podľa tejto novely (§ 9a ods. 9 písm. c) a § 9a ods. 8 písm. e) citovaného zákona mesto Košice môže realizovať priamy prenájom a prevod z dôvodov hodných osobitného zreteľa (napr. riešenie potrieb obyvateľov mesta), o ktorých mestské zastupiteľstvo rozhodne trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov.
Minulý rok si obyvatelia aj návštevníci nášho mesta užívali leto na zrekonštruovanom mestskom kúpalisku na Rumanovej ulici. Obnovou prešli bazény, sociálne zariadenia, pribudlo viac trávnatej plochy a bezplatné wi-fi. Košičania si už o pár dní budú môcť vychutnať horúce dni na tomto obľúbenom kúpalisku v centre mesta, na ktorom ich aj tento rok čaká niekoľko noviniek.
Trojdňový program nabitý všetkým čo sa dvoch kolies týka, dve mestá symbolicky spojené v jedno a netradičné vyvrcholenie v podobe spoločnej cyklojazdy po uzavretej diaľnici D1, aj o tom bude ŠKODA BIKE & TOUR 2014.
V zmysle § 11 a ods.1 zákona NR SR č. 390/2011 Z.z., ktorým sa dopĺňa zákon č.317/2009 Z. z. o pedagogických a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov ktorými sa dopĺňajú niektoré zákony zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste pedagogických a odborných zamestnancov:
Mesto Košice pulzuje aj po skončení osláv jubilejného XX. ročníka Dňa mesta Košice naďalej bohatým kultúrnym životom. Tisícky Košičanov sa zapojili do jedinečného medzinárodného projektu – European Quadrille Dance Festival, na Hlavnej ulici tancovali štvorylku a získali európske prvenstvo.
Primátor mesta Košice Richard Raši včera prijal v priestoroch Historickej radnice predstaviteľov Futbalovej školy Juventus. Traja mládežnícki tréneri úradujúceho talianskeho šampióna z Turína budú totiž v metropole východu od 13. - 18. júla v rámci medzinárodného futbalového kempu vyučovať košické deti a mládež.
Za účasti viceprimátorky mesta Košice Renáty Lenártovej bola v stredu 21.mája odhalená pamätná tabuľa obetiam holokaustu, ktoré boli počas II. svetovej vojny deportované do koncentračného tábora Auschwitz - Birkenau cez mesto Košice.
Z dôvodu priaznivej meteorologickej a hydrometeorologickej situácie a vykonania povodňových záchranných prác, ako aj preventívnych technických opatrení zameraných na zlepšenie odtokových pomerov a odstránení nánosov, zaniklo nebezpečenstvo ohrozenia života, zdravia osôb a škôd na majetku.