Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Viceprimátorka mesta Košice prijala v priestoroch Historickej radnice partnerov multilaterálneho projektu Comenius s názvom "Fotografia a kinematografia ako spôsob trávenia voľného času“. Do Košíc pricestovali zo siedmich krajín spoločne s mladými tvorcami (13 – 17 roční žiaci), ktorí dostali v rámci projektu príležitosť rozvíjať svoj talent v oblasti fotografickej a filmovej produkcie.
Sobota sa v Košiciach i Prešove niesla v znamení cyklistiky. Bola vyvrcholením 1. ročníka športového podujatia Bike & Tour, prebiehajúceho na diaľnici medzi obomi mestami. Do podujatia sa aktívne zapojili aj primátori, z Košíc Richard Raši a z Prešova Pavel Hagyari.
V čase od 9. apríla do 17. mája prebehla v košickom kraji súťaž SUPERZÁLOŽKA. Do súťaže sa prihlásilo 25 základných a materských škôl. Výtvarné návrhy záložiek s témou prírody do nej zaslalo spolu 579 žiakov. Najkrajšie práce vymenia organizátori za finančný dar na podporu Únie vzájomnej pomoci ľudí a zvierat v Haniske.

Mesto Košice

10.06.2014 |
Slávnostná rozlúčku s pedagógmi a zamestnancami škôl a školských zariadení pri prvom ukončení pracovného pomeru a odchode do dôchodku
Stratégia Slovenskej republiky pre mládež na roky 2014 – 2020 je dokument, ktorý určuje strategické ciele politiky vo vzťahu k mládeži, pričom reflektuje potreby mládeže najmä v oblasti vzdelávania, zamestnanosti, tvorivosti a podnikavosti mladých ľudí, ich participácie, zdravia a zdravého životného štýlu, sociálneho začleňovania a dobrovoľníctva. Zaoberá sa aj globálnymi témami a určuje strategické ciele pre oblasť práce s mládežou.
Správa o mládeži je dokument, ktorý zostavila IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže pre účely Konferencie o mládeži, ktorá sa konala 18. – 19. marca 2014 v Bratislave a popisuje ako sa na Slovensku žije mladým ľuďom.
NP PRAKTIK svojím vznikom podporí systém neformálneho vzdelávania mládeže, zvýši a inovuje kvalitu ďalšieho vzdelávania PsM a MlV s prihliadnutím na špecifické požiadavky našej spoločnosti, špeciálne mladých ľudí. Vytvorí lepšiu priechodnosť medzi formálnym a neformálnym vzdelávaním, svojou kreativitou splní požiadavku modernej vedomostnej spoločnosti a tým zvýši záujem mládeže o zážitkové učenie.
Národný projekt KomPrax – Kompetencie pre prax vznikol na podporu rozvoja zručností mladých ľudí. Primárnou cieľovou skupinou sú mladí ľudia, ktorí majú potenciál pozitívne ovplyvňovať svojich rovesníkov a svoje okolie.