Prejsť na obsah

Materská škola Za priekopou 57 v Košiciach – Myslava

Aj keď naša Materská škola Za priekopou 57 v Košiciach – Myslave nepatrí medzi veľké materské školy, pretože je iba trojtriedna, pripravujeme pre deti a ich rodičov množstvo zaujímavých aktivít a akcií. Veľký dôraz kladieme na spoluprácu a dobré vzťahy medzi materskou školou a rodičmi a zapájame ich do nášho diania. Rodičia sú veľmi aktívni, nápomocní a vždy sa ochotne podieľajú na organizovaní akcií, o čom svedčí bohatý program aktivít v mesiaci október.

„Šarkaniáda"
S prichádzajúcou jesennou náladou sme sa rozhodli pripraviť pre deti a ich rodičov zaujímavú aktivitu – tvorivé dielne v spolupráci s rodičmi – súťaž o najkrajšieho šarkana. Rodičia boli veľmi kreatívni, plní nápadov a spoločne s deťmi vytvárali pekné výtvarné dielka - rozprávkové šarkany, ktoré nám zdobili výtvarnú galériu v našej materskej škole. Keďže všetky šarkany boli veľmi pekné a prvú cenu získali všetci, ktorí sa tejto akcie zúčastnili. Najväčšou odmenou pre deti bolo, že si mohli spoločne so šarkanmi zašantiť na školskom dvore.

„Deň zdravej výživy"
Každoročne v rámci Svetového dňa zdravej výživy realizujeme v spolupráci so školskou jedálňou a rodičmi „Deň zdravej výživy". Tety kuchárky na čele s pani vedúcou školskej jedálne a rodičia sú pri tejto akcii veľmi nápomocní. Svojimi rôznymi a hlavne inšpiratívnymi receptami zdravých jedál a vlastnoručne vyrobenými dobrôtkami uspokojili nejeden maškrtný jazýček. Na dobrotách si pochutnali nielen naše deti ale ich súrodenci a rodičia. Vstupenkou na túto akciu boli doma vyrobené strašidielka či iné dielka vyrobené z tekvíc a iných rôznych prírodnín. Odmenou pre deti za ich pomoc a snahu boli nielen plné brušká, ale aj z balónov vyfúknuté rôzne zvieratká a kvetinky.

„Úcta k starším"
Stalo sa už dobrou tradíciou, že pri príležitosti Mesiaca úcty k starším v spolupráci s mestskou časťou Myslava pripravujeme malé prekvapenie pre našich starkých. Deti našej materskej školy majú možnosť vyjadriť svoju lásku a vďaku starým rodičom krátkym kultúrnym pásmom. Takýmto spôsobom sme spríjemnili aj tento rok našim starkým z mestskej časti Myslava dve nedeľňajšie popoludnia.


Vypracovala: Slovinská Jana – riaditeľka školy