Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Košice ako Európske mesto športu 2016 sa v sobotu 10. septembra stane oficiálnym dejiskom otváracieho ceremoniálu Európskeho týždňa športu (ETŠ) 2016, organizovaného Európskou komisiou a Národným športovým centrom. Do druhého ročníka ETŠ je zapojených 31 krajín, medzi nimi aj Slovensko, ktoré v 78 mestách – vrátane Košíc - a obciach eviduje 150 podujatí s 90 050 účastníkmi. V celej Európe je doposiaľ registrovaných 14 205 podujatí s viac ako miliónom účastníkov.
Príslušníci Mestskej polície Košice zistili a následne v spolupráci s príslušníkmi Policajného zboru zadržali osoby podozrivé z lúpežného prepadnutia
Konfliktný priebeh júnového mestského zastupiteľstva, nebývalý vandalizmus v uliciach mesta, množiace sa vyhrážky na sociálnych sieťach, znepokojivé výzvy na radikálne riešenia a početné trestné oznámenia pre podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov vyostrili situáciu v našom meste natoľko, že Policajný zbor Slovenskej republiky odporúča Mestu Košice prijatie bezpečnostných opatrení počas pripravovaného zasadnutia mestského zastupiteľstva (MZ), ktoré sa uskutoční 12.9.2016.
Z dôvodu identifikovaných rizík počas rokovania poslancov košického mestského zastupiteľstva (MZ), ktoré sa konalo dňa 13. 6. 2016, sa Krajské riaditeľstvo PZ (KR PZ) v Košiciach rozhodlo prijať na rokovaní poslancov MZ dňa 12. 9. 2016 adekvátne bezpečnostné opatrenia za účelom ochrany základných práv a slobôd, verejného poriadku, najmä však ochrany životov, zdravia a majetku.
Košice boli kedysi mestom, ktoré vínu hodovalo od pestovania viniča až po samotné vinobranie. Kopce okolo dnešného centra boli posiate vinicami, a hoci z tých sa nezachovalo nič, Košičania neprestali tento nápoj obľubovať doteraz. Dôkazom toho sú aj Košické slávnosti vína, ktoré sa od 8. do 10. septembra 2016 dočkajú svojho 10. ročníka.
Zo zaslaných pripomienok Košičanov k návrhu poslanca Mestského zastupiteľstva v Košiciach Ota Žarnaya na zmenu Všeobecne záväzného nariadenia č. 157 o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzenom území mesta Košice (VZN) jednoznačne vyplýva, že obyvatelia nášho mesta väčšinou nesúhlasia s jeho návrhom, ktorý ruší rezidentské zóny 1-10 a podporujú nový systém parkovania v rezidentských zónach.
Aktivisti proti zavádzanému systému parkovania v najnovšej žiadosti o zvolanie mimoriadneho zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Košiciach (MZ), ktorú podali na Magistráte mesta Košice 2.9.2016 a zopakovali vyhlásením pre médiá 5.9.2016, naďalej vyzývajú k tomu, aby bol porušený zákon o obecnom zriadení a rokovací poriadok mestského zastupiteľstva.
Prázdniny sa skončili a nastal čas vrátiť sa do školy. Stovky žiakov 05. septembra zasadli do školských lavíc, aby počas nasledujúcich mesiacov načerpali nové vedomosti a nadviazali ďalšie priateľstvá.