Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Jednou z priorít napĺňania titulu Košice - Európske mesto športu 2016 bolo budovanie moderných športových zariadení. V tejto aktivite Košice úspešne pokračujú aj v tomto roku. Dôkazom je nová multifunkčná telocvičňa v Barci na Abovskej ulici, ktorú v pondelok 10. apríla 2017 o 8. hodine slávnostne otvorí košický primátor Richard Raši.
V Košiciach v pondelok 10. apríla 2017 odštartuje séria seminárov nazvaných “Zákon o športe - zmluvné vzťahy, dane a odvody klubov, zväzov športovcov, športových odborníkov a dobrovoľníkov v športe”. Košice zorganizovali podobný seminár ako prvé mesto na Slovensku už minulý rok a po našom vzore budú odborné školenia vo viacerých mestách na Slovensku - 11.4. v Prešove, 12.4. v Poprade, 2.5. v Banskej Bystrici, 3.5. v Žiline, 4.5. v Trenčíne, 5.5. v Nitre, 10.5. v Trnave, 11. a 25.5. v Bratislave.
Príslušníci košickej mestskej polície (MsP) zistili ešte v júni 2008 priestupok vodiča motorového vozidla proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Následný súdny spor o uhradenie 1 800 slovenských korún vodičom za odtiahnutie auta, trval takmer deväť rokov. Krajský súd dal nakoniec za pravdu mestskej polícii.
Stále platí a aj v prípade nových stožiarov trakčného vedenia na Triede SNP, že na základe požiadavky primátora mesta Košice Richarda Rašiho počas jedného z prvých kontrolných dní na stavbe modernizácie električkových tratí (MET), zhotoviteľ diela spoločnosť EUROVIA SK, a.s. osadzuje, a bude i naďalej osadzovať stožiare trakčného vedenia len mimo chodníkov.
Košice s hlbokým smútkom prijali strašnú správu o pondelkovom teroristickom bombovom útoku v metre partnerského mesta Petrohrad, počas ktorého zahynulo 14 ľudí a viac ako 50 cestujúcich bolo zranených.
Od 1.1.2011 nadobudla účinnosť novela zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí č. 507/2010 Z. z. podľa tejto novely (§ 9a ods. 9 písm. c) a § 9a ods. 8 písm. e) citovaného zákona mesto Košice môže realizovať priamy prenájom a prevod z dôvodov hodných osobitného zreteľa (napr. riešenie potrieb obyvateľov mesta), o ktorých mestské zastupiteľstvo rozhodne trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov.
Komisia určená Mestským zastupiteľstvom v Košiciach na vyhodnotenie predložených návrhov podľa podmienok súťaže na prevod 29 kusov akcií, ktoré zodpovedajú minoritnému, 29-percentnému podielu na základnom imaní spoločnosti KOSIT, a.s., dnes po otvorení obálok so súťažnými návrhmi skonštatovala, že záujem o kúpu 29 akcií mesta Košice v spoločnosti KOSIT, a.s. prejavili títo záujemcovia a predložili tieto návrhy:
V zmysle § 11a ods. 1 zákona NR SR č. 390/2011 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 317/2009 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste.
Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 03.04.2017 mu bolo ako dotknutej obci doručené rozhodnutie o tom, že sa nebude posudzovať podľa zákona o EIA navrhovaná činnosť: „Kremácia spoločenských zvierat – Volkan 300“ MČ Košice – Ťahanovce
Ak chcete vediet všetko o renesancii a o tom ako žili Košičania pred 400 rokmi, nenechajte si ujsť potulku mestom už tento piatok a vikend 7.-9. apríla 2017
Mesto Košice zverejňuje v zmysle §9a ods. 1 písm. a) a ods. 9 zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších právnych predpisov zámer prenajať na základe obchodnej verejnej súťaže voľný školský majetok a vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž smerujúcu k uzavretiu zmluvy o nájme nebytových priestorov, ktorej predmetom bude prenájom majetku mesta Košice