Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Pracovníci Správy mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach sa v uplynulých dňoch intenzívne venovali upratovaniu neporiadku, ktorý sa po roztopení snehu a silnom vetre objavil takmer v celom meste.
Na úvod vyhlásenia mesta Košice k zavádzajúcim tvrdeniam, podozreniam a domnienkam, prezentovaných dnes poslancami Trnkom a Polačekom na tlačovej konferencii chceme zdôrazniť, že súčasné vedenie mestá Košice má tak ako doteraz záujem na tom, aby aj v nasledujúcich rokoch ostali rovnaké ceny za zber, prepravu, zhodnocovanie a zneškodňovanie komunálnych odpadov a drobných stavebných odpadov, ktoré vznikajú na území mesta Košice.
Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 24.03.2017 mu bolo ako dotknutej obci doručené rozhodnutie o tom, že sa nebude posudzovať podľa zákona o EIA navrhovaná činnosť: „Obytný súbor Zelené Grunty“ MČ Košice – Sídlisko KVP
V zmysle § 11a ods. 1 zákona NR SR č. 390/2011 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 317/2009 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste.
V zmysle § 11a ods. 1 zákona NR SR č. 390/2011 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 317/2009 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste.
Košice získali pri príležitosti 500. výročia reformácie ako jedno z desiatich miest na Slovensku ocenenie Európske mesto reformácie. Evanjelická cirkev augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku ho udelila mestám, ktoré zohrali významnú úlohu pri šírení reformácie na území dnešného Slovenska. Za mesto Košice prevzal čestné označenie Európske mesto reformácie včera na slávnostných službách Božích v Banskej Štiavnici námestník primátora Martin Petruško.
Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach (RÚVZ) nariaďuje v záujme zabezpečenia celoplošnej deratizácie na území mesta Košice v termíne od 27.03.2017 do 30.04.2017 vykonať reguláciu živočíšnych škodcov.
Metropola východu sa opäť zapojí do najväčšieho ekologického hnutia, do Hodiny Zeme, ktorá sa na Slovensku uskutoční už po ôsmykrát. V rámci tohto klimatického projektu sa na hodinu ponorí do tmy Dóm Sv. Alžbety a vypnuté bude verejné osvetlenie na jednej z najrušnejších košických ciest na Alejovej ulici. Mesto Košice tak zdieľa myšlienku organizátora projektu, ktorou je upriamiť pozornosť na ochranu životného prostredia a možnosti ekologickejšieho spôsobu života.
Potreba kvalitného a zdravého stravovania je neoddeliteľnou súčasťou zdravého životného štýlu, pričom obzvlášť dôležité je budovanie správnych stravovacích návykov už od útleho veku dieťaťa. Preto sa odborníci na školské stravovanie rozhodli hravou a pútavou formou dokázať, že aj zdravé jedlo môže byť chutné a nalákať malých stravníkov na zelený jedálniček.
Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 20.03.2017 bol mestu Košice ako dotknutej obci doručený rozsah hodnotenia strategického dokumentu: „Územný plán obce Sokoľany“